Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi

Tento recept vás zavede do čínské kuchyně s vůní Orientu. Kuřecí prsa Kung Pao doplněná chutnými mandlemi, náležitě okořeněná a s notnou dávkou zeleniny, vám budou nejspíše chutnat s rýží nebo s hranolky.

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

28. 10. 2010 14:35

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Nutriční hodnoty

Energie10 500 kJ / 2 510 kcal
Bílkoviny229,36 g
Tuky127,27 g
Vláknina24,10 g
Cholesterol 440 mg
Sodík 6,09 g
Sůl15,48 g
Sacharidy99,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Mrkev nakrájíme škrabkou na tenké plátečky (osvědčil se mi i kráječ na sýr), zelí na tenké proužky (lepší je použít konec od kořene, kde je více bílé a dužnaté než křehké zelené části, ty příliš brzy změknou).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

sofia_loren

14. 3. 2024 09:47

Jednoduché a výborné - přesně takový recept na "čínu" jsem už dlouho hledala. Všem doma moc chutnalo.

Marie Švarcová

1. 3. 2017 19:17

:yes::yes::yes: dala bych si také <3

Katyc Katyc

8. 5. 2016 15:01

Dělám velmi rada pro přítele který toto jidlo ma rad :) jediné s čím mam problém je ten, ze když do zkaramelizovaneho cukru chci přidat 2dcl horké vody s bujonem začne to hrozne prskat... Je to třeba způsobené množstvím oleje ?

marketule

27. 8. 2015 12:13

musím připojit ještě jeden komentář k tomuhle receptu, od té doby co jsem tohle kungpao vařila, se přítel neustále dožaduje další dávky, tak přepisuju recept do kuchařky a o víkendu jdu na něj, a i já se těším na další verzi. :-p

marketule

16. 8. 2015 11:41

dovařuji své první kung-pao v životě a vybrala jsem koukám vynikající recept. je opravdu vynikající. jen jsem neměla tu omáčku sweet chilli sauce, ale nějakou ostřejší a je to pěkně pikantní. už se těším na oběd :-)

Michal Dubinec

30. 12. 2013 13:57

Tenhle recept je super:yes:akorát místo čínského zelí tak dejte zelí klasické.Když zelí dáte zelíčko před koncem tak nádherně křupe.

Katka

13. 10. 2013 11:03

Skvělý recept! Vaříme ho rádi:-) Celé rodině moc chutná, když není zelí a mrkev, jde to i bez a místo mandlí dáváme arašídy.

Katastrophe

22. 6. 2013 16:25

Trošku jsem si to upravila (maso nevyndavala, cukr vyměnila za tekutý med a jen přidala připravenou omáčku k masu a prohřála), ale příteli velmi chutnalo, už se ptal, kdy to budu vařit znovu :-D Takže děkuji za skvělý recept a inspiraci :yes:

Petra

24. 2. 2013 23:50

:yes:bylo to výborný ;-)vřele doporučuji:-)

isindy isindy

9. 2. 2013 22:32

Kratas: spagi má pravdu, taky je zaměňuji podle toho, co zrovna padne do ruky :)

spagetka spagetka

8. 2. 2013 12:32

Kratas: Já osobně oba škroby zaměňuju dosti často, pokud zrovna nemám doma oba, nebo ten druhý, než co chci použít a nijak extra rozdíl jsem nepoznala. Toto je citace z webu dr. Oetkera:
"Kukuřičný škrob je na rozdíl od bramborového škrobu jemnější a hodí se proto i na zjemnění koláčů, dortů, přípravu náplní, dezertů a ovocných omáček. Bramborový škrob je zase vhodnější při přípravě specialit asijské kuchyně a do bramborových těst (např. chlupaté a bramborové knedlíky). "

Takže osobně bych ho klidně nahradila ;-);-)

Kratas

8. 2. 2013 12:19

může solamil nahradit kukuřičný škrob ???:-?

k

30. 12. 2012 14:22

Zkusila jsem udělat a výborné, chutnalo celé rodině a určitě udělám brzy zase. :-)

jana

8. 12. 2012 16:30

Skvělé.Tento recept už vařim po několikáté a všem moc chutná :yes: :)

Prima Mama

31. 10. 2012 18:31

:-) Vynikající recept, posílám bodík:yes: Právě jsme si na něm pochutnali:-K

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kung pao z kuřecího masa kungpao z kuřecího masa kung pao kung pao recept kuřecí nudličky kung pao kuřecí maso s mandlemi kureci s mandlemi recepty kuřecí maso kung pao recepty kung pao kuřecí prsa s mandlemi recept na kung pao pravé kung pao kuřecí kungpao recept na kuře kung pao pohlreich kuřecí nudličky s mandlemi kung pao pohlreich kureci kungpao s mandlemi recept kung pao kureci maso kung pao kung-pao

Suroviny: maso kuřecí, solamyl, sůl, olej, cukr krystal, voda, bujon kuřecí, omáčka sojová, omáčka worcesterová, omáčka chilli, mandle, zelí čínské, mrkev

TopRecepty.cz

Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O8KE