Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi

isindy Kuchařka: isindy

5-6 porcí Drůbeží maso 47 názorů

Suroviny

800 g kuřecí prsa
Solamyl
sůl
olej
2 lžíce cukru krystal
2 dcl horké vody
1 kostka kuřecího bujónu
5 lžic sojové omáčky
2 lžíce worchestru
3 lžíce kuřecí chilli omáčky (Sweet Chilli Sauce for Chicken)
200 g oloupaných mandlí
100 g čínského zelí
1 mrkev
Recept si zatím oblíbilo 38 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, obalíme v Solamylu a zprudka na 2 lžících oleje orestujeme.

  2. Maso vyjmeme a odložíme stranou.

  3. Na zbylém oleji rozpustíme cukr a necháme zkaramelizovat, zalijeme bujónem rozpuštěným v teplé vodě a provaříme, přidáme omáčky (množství lze upravit podle své chuti), zahustíme trochou Solamylu.

  4. Mrkev nakrájíme škrabkou na tenké plátečky (osvědčil se mi i kráječ na sýr), zelí na tenké proužky (lepší je použít konec od kořene, kde je více bílé a dužnaté než křehké zelené části, ty příliš brzy změknou).

  5. Do připraveného sosu vložíme orestované maso, mandle, mrkev a zelí a krátce prohřejeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 060 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi

  • Marie Švarcová Marie Švarcová (neregistrovaný)

    :yes::yes::yes: dala bych si také <3

    Odpovědět

  • Katyc Katyc

    Dělám velmi rada pro přítele který toto jidlo ma rad :) jediné s čím mam problém je ten, ze když do zkaramelizovaneho cukru chci přidat 2dcl horké vody s bujonem začne to hrozne prskat... Je to třeba způsobené množstvím oleje ?

    Odpovědět

  • marketule marketule

    musím připojit ještě jeden komentář k tomuhle receptu, od té doby co jsem tohle kungpao vařila, se přítel neustále dožaduje další dávky, tak přepisuju recept do kuchařky a o víkendu jdu na něj, a i já se těším na další verzi. :-p

    Odpovědět

  • marketule marketule

    dovařuji své první kung-pao v životě a vybrala jsem koukám vynikající recept. je opravdu vynikající. jen jsem neměla tu omáčku sweet chilli sauce, ale nějakou ostřejší a je to pěkně pikantní. už se těším na oběd :-)

    Odpovědět

  • Michal Dubinec Michal Dubinec(neregistrovaný)

    Tenhle recept je super:yes:akorát místo čínského zelí tak dejte zelí klasické.Když zelí dáte zelíčko před koncem tak nádherně křupe.

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Skvělý recept! Vaříme ho rádi:-) Celé rodině moc chutná, když není zelí a mrkev, jde to i bez a místo mandlí dáváme arašídy.

    Odpovědět

  • Katastrophe Katastrophe

    Trošku jsem si to upravila (maso nevyndavala, cukr vyměnila za tekutý med a jen přidala připravenou omáčku k masu a prohřála), ale příteli velmi chutnalo, už se ptal, kdy to budu vařit znovu :-D Takže děkuji za skvělý recept a inspiraci :yes:

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    :yes:bylo to výborný ;-)vřele doporučuji:-)

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    Kratas: spagi má pravdu, taky je zaměňuji podle toho, co zrovna padne do ruky :)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Kratas: Já osobně oba škroby zaměňuju dosti často, pokud zrovna nemám doma oba, nebo ten druhý, než co chci použít a nijak extra rozdíl jsem nepoznala. Toto je citace z webu dr. Oetkera:
    "Kukuřičný škrob je na rozdíl od bramborového škrobu jemnější a hodí se proto i na zjemnění koláčů, dortů, přípravu náplní, dezertů a ovocných omáček. Bramborový škrob je zase vhodnější při přípravě specialit asijské kuchyně a do bramborových těst (např. chlupaté a bramborové knedlíky). "

    Takže osobně bych ho klidně nahradila ;-);-)

    Odpovědět

  • Kratas Kratas(neregistrovaný)

    může solamil nahradit kukuřičný škrob ???:-?

    Odpovědět

  • k k(neregistrovaný)

    Zkusila jsem udělat a výborné, chutnalo celé rodině a určitě udělám brzy zase. :-)

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    Skvělé.Tento recept už vařim po několikáté a všem moc chutná :yes: :)

    Odpovědět

  • Prima Mama Prima Mama

    :-) Vynikající recept, posílám bodík:yes: Právě jsme si na něm pochutnali:-K

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    ales severa: já dík :-):-K ten arašídový olej je paráda, k tomuto se jistě výborně hodil.:-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: kung pao z kuřecího masa kungpao z kuřecího masa kung pao kung pao recept kuřecí nudličky kung pao kuřecí maso s mandlemi kureci s mandlemi recepty kuřecí maso kung pao recepty kung pao kuřecí prsa s mandlemi recept na kung pao pravé kung pao kuřecí kungpao recept na kuře kung pao pohlreich kuřecí nudličky s mandlemi kung pao pohlreich kureci kungpao s mandlemi recept kung pao kureci maso kung pao kung-pao