Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaná smažená krůtí játra s třepanými brambory

Hodnocení receptu je 4,9 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení jater

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení jater)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 233 kJ /
1 490 kcal
Bílkoviny133,26 g
Tuky20,31 g
Vláknina24,63 g
Cholesterol 2,49 g
Sodík 594 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy181,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme a omyjeme. Pokud jsou velká, nakrájíme na tenčí plátky. Krok 2: Kefír smícháme s paprikou, česnekem, solí a pepřem a játra do marinády namočíme. Necháme uležet nejméně dvě hodiny. Krok 3: Před smažením játra lehce otřeme z marinády, obalíme ve strouhance, rozšlehaném vejci a opět ve strouhance. Krok 4: Smažíme v rozehřátém oleji z obou stran do zlatova. Krok 5: Brambory oloupeme a uvaříme se solí a kmínem obvyklým způsobem. Krok 6: Scedíme, do hrnce přidáme máslo a nakrájenou cibulku, libeček nebo pažitku. Hrnec přiklopíme poklicí a zatřeseme. Brambory se máslem obalí.

TIP: Jak připravit játra

Zveřejněno 8. 11. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná smažená krůtí játra s třepanými brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YJ2O

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná smažená krůtí játra s třepanými brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YJ2O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:-)<3:yes::yes: Líbí se mi recept i foto:-K

Tak tohle bych si dala, marináda jednoduchá ,brambory super :yes:

Mám připomínku k marinádě. Do marinády bych přidal 2 vejce a nemusím nic otírat z jater , je to plýtvání. Pak to jenom jednou obalím ve strouhance a je hotovo.

zdenda: Děkuji za názor.....taky varianta..;-)

Ty třepané brambory mne dostaly...takhle je taky dělám léta,ale takhle hezky je pojmenovat...patří ti velká jednička :yes::yes::yes::-K

Jikotka: :;-):-K Děkuji všem...:-K:-K

<3Smazena jatyrka,to u nas chutna vsem.Kruti jatra jsem jeste nesmazila.Marinada se mi moc libi.:-K::yes:

:yes:

Tématické fráze:
krůtí jatra, krutí játra. recepty, krůtí játra recepty, smažená játra, marinovaná játra, krůtí játra recept, recept na krutí na játra, smažená krůtí játra, smažená krůtí játra recepty s obrázky, krůtí játra s kefírem recept, smazeni kruti játra, krůtí játra s bramborem, solí se játra před smažením?, obsah tuku v krutích jatrech

Suroviny:
játra krůtí, kefír, paprika sušená uzená, česnek, sůl, pepř mletý, vejce, strouhanka, tuk na smažení, brambory, sůl, kmín celý, máslo, cibulka jarní

Přidat fotografie receptu