Svatopatrické vafle
S příchodem jara přirozeně zařazujeme do jídelníčku více zelených potravin. Nejinak je tomu i v případě těchto hráškových vaflí s paprikou a medvědím česnekem. Stačí jen rozmixovat zeleninu s vejci, okořenit a moukou doladit konzistenci.
Postup přípravy
Krok 1: Papriku, hrášek, vejce a medvědí česnek rozmixujeme dohladka. Přidáme sůl a skořici a promícháme.
Krok 2: Postupně přimícháváme mouku do požadované konzistence (jako u těsta na lívance).
Krok 3: Opékáme ve vaflovači vymazaném ghí asi 3-5 minut, podle velikosti jednotlivých vaflí.
Zveřejněno 21. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svatopatrické vafle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M855Q
Moje poznámka
Svatopatrické vafle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M855Q
Nejnovější recepty
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Cukeťák
Přidáno před 6 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno před 23 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panenkové medailonky dušené na špeku a cibuli
Debackey před 1 hodinou
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Terrana před 1 hodinou
Koprová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Bublanina
veronika812 před 2 hodinami
Kuřecí řízek s Nivou a jarní cibulkou
Zazie před 3 hodinami
Růžičky s tvarohovou náplní
olleg před 3 hodinami
Domácí chléb bez hnětení
boomgo před 3 hodinami
Tyrolské Gröstle
Fitulka před 4 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
jana 5051 před 4 hodinami
Cuketová krémová polévka
Boxiska před 4 hodinami
Suroviny:
kapie zelená,
hrášek,
vejce,
mouka hladká,
česnek mědvědí,
skořice,
sůl
Komentáře (1)