Vepřová bratislavská plec
Recept ještě nebyl hodnocenMnoho lidí vaří podle osvědčených kuchařek a zcela jistě jste i vy někde narazili na československou hotovku - bratislavskou plec. Je to vlastně dušené vepřové maso s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 408 kJ / 98 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,08 g |
– nenasycené | 0,32 g |
–– mononenasycené | 0,14 g |
–– polynenasycené | 0,18 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 7,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 14,00 g |
– cukry | 5,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Mnoho lidí vaří podle osvědčených kuchařek a zcela jistě jste i vy někde narazili na československou hotovku - bratislavskou plec. Je to vlastně dušené vepřové maso s…
S italským risottem toho sice nemá moc společného, ale je to poctivé české rizoto, které máme rádi s porcí strouhaného sýra a kyselou okurkou, položenou vedle úhledného…
Jednoduchou hráškovou polévku s krásnou svěží barvou mají rádi nejen dospělí, ale oblíbí si ji také děti. Nejlepší je z mladého a čerstvého hrášku, ale uvařit ji můžeme…
Jednoduchý a chutný těstovinový salát s tuňákem může být lehkým obědem nebo večeří. K těstovinám s tuňákem přidáte zeleninu, uvařená vejce, necháte chvíli rozležet a už…
Maso v celku osolíme, rozpustíme máslo a rychle maso opečeme z obou stran. Poté maso vyjmeme. Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer.Přidáme…
Jste milovníci vlašského salátu? Tak si udělejte tento vynikající domácí salát a upravte jej podle svých představ. Výborně se hodí jen tak k čerstvému pečivu i jako…
Dušená mrkev bývala pro mnoho lidí strašákem ze školní jídelny. Pokud ji však připravíte, tak aby místo rozměklé hmoty byla křupavá mrkev se sladkým hráškem, strávníci…
Koledníky na Velikonoce nemusíte pohostit jen sladkým beránkem - jistě jim přijde k chuti i slané občerstvení, třeba vaječná tlačenka s kouskem čerstvého chleba.…
Koření dáme do hmoždíře a podrtíme, přidáme olej, zázvor a česnek, uděláme takovou kašičku, kterou dáme do misky s masem a promícháme, přidáme sójovku a necháme odležet.…
Bratislavské plecko je lahodná smetanová omáčka se spoustou zeleniny, kterou můžeme podávat s těstovinami nebo s houskovým knedlíkem. Pokrájením masa na kostky si délku…
Na dno PH dáme mraženou zeleninu a osolíme.Na zeleninu naskládáme osolená a kořením gyros posypaná kuřecí prsa a poklademe na plátky pokrájeným máslem.Vaříme 3 hod. na…
Máme-li náladu při vaření experimentovat a zkoušet netradiční kombinace chutí, můžeme se pustit do přípravy květákového kari. Směs zeleniny okořeníme výrazným kořením a…
Toto jídlo u nás zdomácnělo v trochu jiné podobě než v rodné Itálii a díky tomu, že je chuťově dobré, lehce stravitelné a vhodné i pro děti je velmi oblíbené. Navíc je…
Polévka je grunt a obzvlášť, když připravíte zeleninový vývar, který zahřeje a zasytí hlavně v chladných dnech. Pokud použijete jako zavářku písmenka, vaši nejmenší…
Klasický guláš z kvalitního masa, který je ozvláštněný sýrem a koriandrem. Můžete ho ještě zpestřit přidáním dalších surovin, např. hráškem nebo fazolkou, které vám…
Očištěné maso nakrájíme na kousky velikosti soust, osolíme a opepříme. Do hluboké pánve na rozehřáté sádlo a špek dáme maso, poprášíme moukou a necháme zatáhnout.…
Rychlý oběd v podobě zapečených těstovin s uzeným masem, které zasypeme strouhaným sýrem. Nejlépe si na nich pochutnáme s kyselou okurkou, nakládanou zeleninou,…
Maso osolíme, opepříme. Mrkev očistíme a postrouháme, cibuli a česnek nadrobno pokrájíme. V pánvi rozpálíme olej a mrkev s cibulí a česnekem na ní osmažíme. Do pánve…
I když francouzské brambory nemají s Francií mnoho společného, jde o chutné jídlo, díky kterému můžeme využít přebytky vařených brambor z předchozího dne. Přidejte do…
1. Nakrájíme cibuli a na trošce oleje ji osmahneme spolu s česnekem. Přidáme fazole a nakrájenou mrkev. Promícháme a zalijeme 1,5 l – 2 l vody (záleží, jak chceme mít…
Propranou rýži uvaříme doměkka ve vodě s bojónem. Asi v polovině doby vaření rýže si v jiné větší nádobě na oleji orestujeme nakrájený česnek. Přidáme krevety a…
Dáme vařit nudle dle návodu (vodu nesolím, sójovka je slaná dost), poté scedíme a necháme okapat.Zeleninu orestujeme na pánvi na trošce oleje.Zatímco se zelenina restuje…
Toto výborné jídlo plné zeleniny, bylinek a vepřového masa se hodí i pro děti. Díky přípravě v tlakovém hrnci bude maso rychle měkké. Omáčku zahustíme moukou rozmíchanou…
Do misky dáme všechny ingredience na omáčku a prošleháme metličkou. Když se vše spojí, necháme stranou. Uděláme hnízda (nudle jsou křupavé, smažené, kdo je nechce, může…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Mazanec je jeden z tradičních symbolů Velikonoc. Odkud se vzal?
Oblíbené retro jídlo v novém kabátku: Kuře s broskví Koko vylepšila netradiční omáčkou a plátky eidamu nahradila jinou ingrediencí
Nebezpečná kombinace hub a alkoholu: Kdy může popíjení u smaženice vyvolat vážné zdravotní potíže?