Kynuté vafle

RubyRom Kuchařka: RubyRom

Sladká jídla 1 názor

Suroviny

250 g hladké mouky
1/2 balíčku droždí
asi 375 ml vlažného mléka
1-2 lžíce cukru
špetka soli
3 vejce
75 g másla
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku nasypeme do mísy, droždí nadrobíme do šálku, smícháme s několika lžícemi mléka a rozpustíme. Směs promícháme s moukou. Přidáme zbylé přísady a polovinu zbylého mléka. Ručním mixérem (metlou) šleháme krátce na nejnižší stupeň a rychle vypracujeme měkké husté těsto. Přitom vmícháme zbylé mléko, těsto necháme 15 minut kynout..

  2. Vaflovač ohřejeme a potřeme tukem. Vložíme vždy 2-3 lžíce těsta a mírně je rozetřeme. Upečeme vafle, posypeme je moučkovým cukrem a podáváme teplé. Můžeme podávat s čerstvým ovocem nebo s kompotem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 56 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kynuté vafle

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kynuté vafle vafle kynute

Zapomněl/a jsem heslo