Růžičky s tvarohovou náplní

cathleen Kuchařka:

Domácí pekárna 93 názorů

597
Recept si zatím oblíbilo 97 kuchařů

Suroviny

250 ml vody
70 g cukru
20-25 g droždí
špetka soli
Voňavé pečení s vanilkou (od Antonína, nemusí být)
1 žloutek
4 lžíce olivového oleje
530 g hladké mouky
Náplň
sušší tvaroh
1 bílek
vanilkový cukr
1-2 lžíce cukru
vanilkový pudinkový prášek
piškoty (mleté na zahuštění)
Recept si zatím oblíbilo 97 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - tuhé a použijeme program Těsto.

  2. Vykynuté vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 6 větších (asi po 150 g) nebo 8-10 menších kousků.

  3. Z každého uděláme bulku a necháme chvíli odpočinout.

  4. Každou bulku vyválíme na kruh (u těch největších je to téměř 20cm) a každý kruh pak na čtyřech protilehlých místech trochu nařízneme (u největších asi 3-4 cm).

  5. Do středu kruhu dáme tuhou náplň a kolem ní zavineme první lístek. Jeho okraje můžeme za náplní spojit k sobě. Vezmeme protilehlou výseč a zavineme kolem náplně jako druhý lístek. Zrovna tak pokračujeme se zbývajícími lístky, konce posledního zastrčíme pod růžičku. Pokud chceme, aby byl vnitřek květu výraznější, vtlačíme do tvarohu rozinku nebo kousek sušené meruňky.

  6. Všechny růžičky necháme nakynout na plechu s pečícím papírem nebo fólií, potřeme vejcem a dáme upéct do trouby vyhřáté na 200°C.

  7. Upečené, ještě horké, je potřeme rozpuštěným máslem.

Poznámka

Jsou výborné a měkké i na druhý den.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 89 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Růžičky s tvarohovou náplní

  • danulik danulik(neregistrovaný)

    Koľko toho tvarohu ide do náplne? Stačí 250g, alebo viac?

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Tak to je paráda, moc se mi to líbí :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    hosta: děkuju :-) za zprávu i fotku:-K

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Ani makové nejsou špatné - přidávám fotku:yes:. Těsto moje - jako vždy "odhadem"

    Odpovědět

  • Hankaaaa Hankaaaa

    moc výborný :) jen se po nich zaprášilo :) a s těstem se suprově pracuje! :):yes:

    Odpovědět

  • Iveta2012 Iveta2012

    Velmi, velmi, velmi dobré. :-p
    Přidala jsem navíc trochu rybízové marmelády na ozdobení, viz. fotky.

    Odpovědět

  • MartaU MartaU(neregistrovaný)

    Téééda,cathleen,já se asi vybulím.Zase něco,co musím udělat.Vypadají supér.S vodou jsem ještě těsto nezadělávala,ale zkusím.Vy mně normálně vytáčíte s těma luxus receptama.Takže večer na to naběhnu.Mladý se vrací z Holandska,tak už vidím,jak se na to vrhne,to on může.Prostě DÍKY!!!

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Krásné a moc dobré a přitom snadné,díky za nápad :-p Bod i foto letí :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    holka ze severu::-8 doufám, že chutnaly....

    Odpovědět

  • holka ze severu holka ze severu

    Takže je dopékám a vypadají hodně dobře. Mám jich z této dávky 16. Díky a máte bod.:yes:

    Odpovědět

  • holka ze severu holka ze severu

    Takže z této dávky je jich tak těch 10 větších? Brzy vyzkouším :-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    Katka758: kedysi, ako zizala, som tiez robila len s mliekom. A prave cathleen mi tiez poradila, aby som robila s vodou, ze mlieko, ako keby to cesto upchalo, takze ja uz len s vodou....

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Katka758: Pokud jsem si všimla, Iva na zadělání těsta používá téměř vždy vodu. Na chuti to poznat není a těsto je lehčí. Někde to už vysvětlovala. Taky jsem si dřív neuměla představit kynuté sladké těsto s vodou místo mléka. Člověk se pořád učí :-)

    Odpovědět

  • Katka758 Katka758(neregistrovaný)

    Chtěla jsem se zeptat proč je v receptu voda? Jsem zvyklá dělat sladké pečivo s mlékem a přijde mi lepší... Ale každopádně je to výborné jak pro oko, tak pro chuťové pohárky;-)

    Odpovědět

  • Pavlis.M Pavlis.M

    Dnes jsem vyzkoušela a opravdu je to výborný:-p.Díky za recept.

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo