Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborový koláč

Sezona rebarbory je velice krátká a proto je třeba si ji co nejvíce vychutnat. Kyselkavé rebarboře nejvíce sluší sladké koláče, kterým dodá zajímavou chuť. Koláč s rebarborou, hojně posypaný drobenkou, chutná skvěle i s angreštem nebo višněmi.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1 plech

kulatý plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kulatý plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kousky. Krok 2: Vejce utřeme s cukrem a střídavě přidáváme olej, vodu a přisypáváme mouku. Nakonec do směsi vmícháme kypřicí prášek a citronovou kůru. Krok 3: Těsto nalijeme na připravený plech vymazaný tukem a vysypaný moukou a poklademe nakrájenou rebarborou. Krok 4: Z hrubé mouky, cukru a másla (nebo Hery) vyrobíme mnutím prsty drobenku a posypeme jí koláč, který vložíme do trouby a pečeme zhruba 30 minut.

TIP: Desatero o rebarboře

Zveřejněno 8. 5. 2025

Poznámka autora poslirecept

Výborný je i z angreštu, višní nebo jiných druhů kyselejšího ovoce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kROJK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kROJK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, olej, voda, mouka hrubá, kypřící prášek, kůra citronová, rebarbora, mouka hrubá, cukr moučkový, máslo, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu