Rebarborový koláč se strouhankou

Hella Kuchařka:

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 20 názorů

514

Suroviny

160 g hladké mouky
50 g cukru moučka
100 g másla
2 žloutky
1 cukr vanilka
citronová kůra
Náplň:
500 g rebarbory
30 g rozinek předem namočených
v rumu
Na posypání:
50 g strouhané housky
20 g másla
2 lžíce cukru krystal
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mouky rozsekáme změklé máslo, přidáme vše ostatní a zpracujeme na jemné linecké těsto, které dáme asi na půl hodiny vychladit a odpočinout. Mezitím si lehce osmažíme strouhanku na másle a do hotové přidáme cukr.

  2. Z těsta kousek odebereme a vyválíme váleček. Zbytek těsta rozválíme na kulatý plech asi tak do průměru 25 cm (jinak by bylo velmi tenké). Na okraje přiložíme váleček těsta a ozdobně upravíme (přimáčkneme vidličkou nebo prsty jakoby "štípeme" kolem dokola). Na připravené těsto nasypeme drobně pokrájenou rebarboru, posypeme rozinkami předem namočenými v rumu a zasypeme osmaženou strouhankou.

  3. Pečeme na 180°C asi 25 min.

Poznámka

Okraje koláče můžeme dozdobit takto:http://www.toprecepty.cz/recept/12273-okraje-kolac...

Koláč je velmi křehký, chuťově zvláštní - asi těmi rozinkami v rumu a moje zmlsaná rodina ho považuje za naprostou delikatesu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rebarborový koláč se strouhankou

  • jirholu jirholu

    Koláč je opravdu delikatesní :-p ... příště upeču z 1 a ½ dávky. Děkuji za bezvadný a rychlý recept. Přidávám foto ;-):yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Znovu musím pochváliť Helkinu strúhankovú posýpku, nemá chybu. Tentokrát som ju použila na broskyňový koláč, je vynikajúca. Ešte raz vďaka. :yes:;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Helka, robila som dnes koláč z kysnutého cesta, a dala som naň túto tvoju posýpku zo strúhanky. Veľmi pekne ďakujem, je oveľa lepšia ako z múky, inú už robiť nebudem ;-):yes::yes::yes:
    Pridávam niekoľko fotiek :-8

    Odpovědět

  • miška miška(neregistrovaná)

    Dneska jsem měla poprvé tu čest péct z rebarbory a musím pochválit tento recept. Jednoduchý,ale moc dobrý:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    BastMetztli::-// no, ještě to chvilku popisuj a oslintám obrazovku:-//:-D:-D:-D:-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • BastMetztli BastMetztli

    rebeka: Udělala jsem koláč půl s praženou strouhankou rebarborou a rozinkami máčenými v malinovém sirupu, půl se skořicovou drobenkou, skořicí a rebarborou. Na celém koláči jsou ty dvě části trochu vidět. :-) Fotka kousku koláče je část se strouhankou. :-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Hella: to je možné;-) já myslela fotku od BastMetztli;-):-)

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    rebeka: Není problém tam skořici dát, ale tohle je focené bez ní. Asi si to pleteš s tou barvou strouhanky.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    BastMetztli: máš ho krásný:yes::yes::-) já v té drobence vidím skořici, nebo se mýlám:-? do toho koláče by se hodila;-):yes:

    Odpovědět

  • BastMetztli BastMetztli

    Výborný!:yes:

    Odpovědět

  • BaFiis BaFiis(neregistrovaný)

    Tak tohle bylo naprosto famózní...jen té rebarbory jsem dala o hodně míň:-) Dneska peču další, tentokrát už s rozinkama které jsem u prvního koláče zapomněla:-p

    Odpovědět

  • Fokuska Fokuska

    Rebarboru miluju,ale nějak nemůžu sehnat rostlinku na zahrádku.Jsem odkázaná na kupovanou.

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    adeleckaa: Tenhle koláč je nejlepší ještě vlažný, ale to se pak rána nedožije....;-)

    Odpovědět

  • adeleckaa adeleckaa

    Děkuji za receptík, včera večer jsem upekla(akorát jsem přidala jahůdky a borůvky) dneska ráno nakrájela a položila na stůl, než jsem se vrátila z kostela zbyl na mě jen jeden poslední kousíček!!! :-))

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Patricie, jsem ráda, že chutnalo! Moc mě vždycky potěší, když někdo přidá svojí fotku - díky!

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo