Chřestová hnízda
Sezóna chřestu je zde a je velmi krátká, tudíž je třeba si tuto výtečnou zeleninu vychutnat plnými doušky. Z bílého chřestu můžeme připravit chřestová hnízda, zapečené v troubě se šunkou a sýrem.
Postup přípravy
Krok 1: Chřest oloupeme a uvaříme do poloměkka ve slané vodě. Po uvaření necháme chřest okapat.
Krok 2: Polovinu chřestu spolu se šunkou nakrájíme na malé nudličky, vmícháme Lučinu, osolíme, přidáme kousky červené papriky a tymián.
Krok 3: Zapékací mísu vymažeme máslem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 4: Plátky sýra naplníme směsí, proložíme zbylými výhonky chřestu, zabalíme, vložíme do zapékací misky proložíme plátky másla a chvíli zapečeme, zhruba 10-15 minut. Podáváme horké na salátu.
Zveřejněno 17. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chřestová hnízda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4x487
Moje poznámka
Chřestová hnízda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4x487
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 8 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Suroviny:
chřest bíly,
sůl,
šunka,
lučina,
paprika čerstvá červená,
tymián čerstvý,
sýr plátkový,
máslo,
salát hlávkový
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.