

Chřestová polévka s krutony
Suroviny 4-6 porcí
- 250 g kořenové zeleniny (mrkev,celer,petržel)
- 500 g chřestu
- 30 g hladké mouky
- sůl
- cukr
- 1/4 l sladké smetany
- 1-2 čerstvé žloutky
- houska
- pažitka
Postup přípravy receptu
Zeleninu opereme, očistíme, zalijeme vodou, osolíme a připravíme velmi silný vývar.
Chřest opereme, oloupeme, odřízneme hlavičky asi 3 cm, ostatní části semeleme na masovém mlýnku a chřest i se šťávou, které zbyla po mletí, uvaříme v polévce.
Vývar přecedíme a uvaříme v něm hlavičky. Mouku rozkvedláme v části studeného vývaru, vlijeme do polévky a povaříme. Polévku osolíme a osladíme.
Odstavíme a vmícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky a už nevaříme. Polévku podáváme s nasucho opečenými krutony a posypeme nasekanou pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Stejným způsobem můžeme chřest v době kdy je levný uskladnit. Odkrojíme hlavičky, zbytek semeleme na masovém mlýnku a uschováme v mrazničce.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Chřestová polévka s krutony
-
-
Holky díky
Chřestových polévek je zde hodně. Původně jsem chtěla přidat pouze foto, ale nakonec jsem se kvůli postupu rozhodla přidat i recept. V současné době je chřest asi nejlevnější, protože já ho koupila na Kauflandu za 0,5kg/24,90Kč a můžeme ho pomlet a zamrazit. -
Polévečka vypadá moc dobře
+
A foto také
-
Tak to se ti povedlo!
Možná jsi ani nevěděla, že budeš na té lžíci?
. Chřest mám, že bych....?
-
-
ten detail v odraze lyzice je dokonaly