
Rychlé řezy z podmáslí – rychlé a výborné
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduché a rychlé podmáslové řezy jsou rychle hotové a jejich přípravu zvládne i úplný začátečník. Díky podmáslí v těstě je moučník příjemně vláčný a voňavý. Do části…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 236 kJ / 56 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 4,20 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 1,20 g |
– nenasycené | 1,60 g |
–– mononenasycené | 0,60 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 8 mg |
Sodík | 86 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 5,40 g |
– cukry | 5,40 g |
––– laktóza | 5,40 g |
Jednoduché a rychlé podmáslové řezy jsou rychle hotové a jejich přípravu zvládne i úplný začátečník. Díky podmáslí v těstě je moučník příjemně vláčný a voňavý. Do části…
Podmáslí, vejce, olej, rum vyšleháme metličkou. Přidáme všechny sypké suroviny a zpracujeme hladké těsto, asi jako na langoše. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme na 1/2…
Máte rádi hříšně dobrou, sladkou čokoládu? Tady je jí více než dost. Nabízíme ideální recept pro všechny milovníky této dobroty - dort patří mezi ty tzv. "hutnější", ale…
Rychlé a výborné lívance, které jsou křehké díky přidanému podmáslí. Navíc jsou bez kynutí a zvládne je opravdu každý. Výborně chutnají s marmeládou, ovocem a tvarohem.
Všechny suroviny na korpus jednoduše prošleháme. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem (měla jsem 25x34 cm) a pečeme na 190 st. cca 20-25 minut. Vyzkoušíme špejlí,…
Vláčné karamelové řezy na první pohled překvapí efektní mozaikou, kterou na jejich řezu tvoří tvarohová náplň. Chuť karamelu v tvarohové náplní je méně obvyklá, ale…
Omyté a osušené paličky osolíme a necháme chvíli odpočinout. Mezitím připravíme podmáslí s drobně nakrájenou cibulí a všemi zbylými surovinami.Paličky namočíme do…
1) Mouku, sodu, kypřící prášek, cukr a všechno koření smícháme v míse. 2) V jiné míse smícháme vejce, podmáslí, extrakt a olej, po smíchání přidáme nastrouhanou mrkev s…
Co nejlépe vystihne atmosféru rodinné pohody a přátelského posezení u kávy, než vůně právě upečené bábovky? Elegantní moučník, na kterém není nic složitého. Vsaďte na…
Dorty nemusí být jen ekvivalentem cukrářsky a časově náročné práce. Máme tu pro vás recept na jednoduchý dort. Díky strouhané mrkvi je šťavnatý a spolu s krémem z…
Do mísy prosijeme mouku, cukr, sodu, sůl, vinný kámen, promícháme. Přidáme změklé máslo (lze nastrouhat), vejce, podmáslí. Vše v míse zpracujeme lehce a rychle rukou v…
V misce smícháme asi 3 lžíce mouky, cukr, droždí a 3-4 lžíce podmáslí. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.V míse smícháme všechny suroviny kromě ořechů, přidáme…
Celá vejce ušleháme s cukrem. Přidáme olej a podmáslí. Vyšleháme do pěny. Zlehka přisypeme tenkým pramínkem obě mouky, smíchané se sodou, Caro-sypkou kávou a kakaem.Na…
Když máte doma hodně zralé banány a hrozí, že byste je museli vyhodit, je tady ideální moučník Banana bread, který vám pomůže tyto banány vtipně a účelně zpracovat.…
Rybíz pečlivě omyjeme a necháme okapat. Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Postupně doplňujeme o vajíčka, vanilkový cukr a troškou soli. Mouku prosejeme s práškem do…
Ušleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, pak přidáme olej, pak podmáslí, pak mouku a prášek do pečiva.Do papírového košíčku dáme lžičku těsta, náplň (marmeláda,…
Ach ty recepty našich babiček ! S každým z nich na nás dýchne vzpomínka na dětství a milované babičky. Polévka, kterou babička postavila na stůl pro hladového vnoučka. Z…
Jestli máte chuť na dobré řezy, vyzkoušejte tento recept. Díky podmáslí v těstu chutná korpus skvěle. Po upečení ho stačí jen potřít višňovým džemem a jemným krémem z…
Smetanu nalijeme do misky, vmícháme podmáslí, zakryjeme talířkem nebo potravinářskou fólií a necháme 24 hodin pracovat při pokojové teplotě.Výsledek je nejvíc podobný…
Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory a klobásy na přiměřené kousky. Rozpustíme kousek másla nebo sádla a necháme klobásu pustit tuk. Přidáme cibuli a společně pár minut…
Přebranou a opláchnutou čočku dáme společně s nenamočenými houbami vařit do části vývaru. Když začne čočka měknout, přidáme nakrájené brambory a mrkev na kousky.Z másla…
Vše postupně smícháme, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Vychladlou buchtu můžeme přelít čoko polevou a posypat kokosem.
Čerstvé houby opláchneme a nakrájíme na drobnější kousky. Zalijeme vodou,osolíme,přidáme kmín a vaříme houby doměkka. Mezitím si v rendlíčku rozmícháme hladkou mouku s…
Vše v uvedeném pořadí dáme do pekárny a nastavíme program "kyprý", nebo "podmáslí"
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 24. 9. 2023 19:46
Přidáno 24. 9. 2023 19:37