Bábovka z podmáslí
Recept ještě nebyl hodnocenCo nejlépe vystihne atmosféru rodinné pohody a přátelského posezení u kávy, než vůně právě upečené bábovky? Elegantní moučník, na kterém není nic složitého. Vsaďte na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 236 kJ / 56 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 4,20 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 1,20 g |
– nenasycené | 1,60 g |
–– mononenasycené | 0,60 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 8 mg |
Sodík | 86 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 5,40 g |
– cukry | 5,40 g |
––– laktóza | 5,40 g |
Co nejlépe vystihne atmosféru rodinné pohody a přátelského posezení u kávy, než vůně právě upečené bábovky? Elegantní moučník, na kterém není nic složitého. Vsaďte na…
Muffiny v jarním či velikonočním pojetí upečeme tentokrát naslano. Těsto doplníme mladým špenátem nebo kopřivami, slaninou, sýrem a vejci. Muffiny podáváme teplé k…
Jednoduché a rychlé podmáslové řezy jsou rychle hotové a jejich přípravu zvládne i úplný začátečník. Díky podmáslí v těstě je moučník příjemně vláčný a voňavý. Do části…
Všechny suroviny smícháme a pořádně zamícháme nebo můžete použít šlehač. Plech si vymastíme a vysypeme a pečeme na 200 - 250°C po dobu 15 - 25 minut. Hotovou buchtu…
Nadýchaná bublanina vonící po citronu je i díky podmáslí velmi vláčná. Nahoru můžeme naskládat jakékoliv drobné ovoce, například rybíz. Právě ten použila moderátorka…
Tak jednoduchý a tak výborný. Pokud vám doma leží trs banánů, které už nejsou ve formě, rozmačkejte je, smíchejte s dalšími surovinami a dejte do chlebové formy upéct.…
Pokud vlastníte pekárnu a hledáte recept na nejlepší chleba, právě jste ho našli! Úžasně vláčný díky podmáslí a voňavý po kmínu, tak přesně takový tento chleba je.…
Máte rádi hříšně dobrou, sladkou čokoládu? Tady je jí více než dost. Nabízíme ideální recept pro všechny milovníky této dobroty - dort patří mezi ty tzv. "hutnější", ale…
Dorty nemusí být jen ekvivalentem cukrářsky a časově náročné práce. Máme tu pro vás recept na jednoduchý dort. Díky strouhané mrkvi je šťavnatý a spolu s krémem z…
Jednoduchý ovocný moučník nevšedního vzhledu. Příjemná chuť jablek nebo hrušek v kombinaci se skořicí vám zajisté zachutná. Jeho příprava je nenáročná a zvládne ji i…
Rychlé a výborné lívance, které jsou křehké díky přidanému podmáslí. Navíc jsou bez kynutí a zvládne je opravdu každý. Výborně chutnají s marmeládou, ovocem a tvarohem.
Zvěřina je označení pro maso zvěře, které bylo uloveno ve volné přírodě. Jedná se o maso, které je méně tučné, ale bývá tužší konzistence. Proto je vhodné takové maso…
Jestli máte chuť na dobré řezy, vyzkoušejte tento recept. Díky podmáslí v těstu chutná korpus skvěle. Po upečení ho stačí jen potřít višňovým džemem a jemným krémem z…
Vyšší, tmavší chlebík z domácí pekárny v sobě skrývá přídavek ovesných vloček, které do něj vnáší vlákninu navíc. Na chuti se podepisuje i ta dodaná trocha podmáslí -…
1) Mouku, sodu, kypřící prášek, cukr a všechno koření smícháme v míse. 2) V jiné míse smícháme vejce, podmáslí, extrakt a olej, po smíchání přidáme nastrouhanou mrkev s…
Nejprve nakrájíme jahody, přidáme škrob a cukr a necháme je odpočinout. Utřeme vejce s cukrem, přidáme mouky s kypřícím práškem, podmáslí, olej a vymícháme hladké těsto…
Nejprve připravíme tvarohovou náplň. Tvaroh promícháme s krupicovým a vanilkovým cukrem a jemně nastrouhanou citronovou kůrou.Vejce vyšleháme do pěny s krupicovým a…
Mrkvový dort může být zlatým hřebem velikonočního slavnostního stolu. Mrkev v těstě mu dodává vláčnost. Je plný dobrot, promazaný a dozdobený lehkým krémem z mascarpone…
Všechny suroviny na korpus jednoduše prošleháme. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem (měla jsem 25x34 cm) a pečeme na 190 st. cca 20-25 minut. Vyzkoušíme špejlí,…
Hledáte inspiraci na snadný a chutný dezert, na kterém si můžete pochutnat takřka bez pocitu viny? Trendy banánový chlebíček je tou pravou volbou! Přidané oříšky a…
Ve vetsi misce smichame ovesne vlocky s podmaslim nebo jogurtem. Nechte chvili stat a mezitim si pripravte druhou misku, do ktere date mouku, sodu, prasek do peciva a…
1) Troubu předehřejeme na 180°C. 2) Smícháme mouku, sodu a sůl. 3) V jiné míse vyšleháme máslo s cukrem, pak přidáme vejce, banány, podmáslí a extrakt. Tuto směs…
Kotlety zlehka naklepeme a nařízneme okraje. Osolíme a opepříme. Připravíme těstíčko z rozšlehaných vajec, podmáslí, česneku, mouky, hořčice a papriky. Nakonec vmícháme…
Podmáslí rozmícháme s vejci,cukrem a olejem přidáme mouku smíchanou a práškem do pečiva.Třičtvrtě těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy. Do zbytku těsta vmícháme…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Novoroční čočka pro bohatství a štěstí: Uvařte si ji třeba podle Čiriny Košíkové, oblíbené kuchařky Václava Havla
Velký přehled vinobraní 2023: Kde ochutnáte nejlepší burčák, kde zažijete retro časy a kudy projde sám Karel IV.
Jak na dokonalý máslový pudinkový krém: Díky jednoduchým radám bude krásně hladký a cukroví zvláční i dochutí