Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Párek v rohlíku byl v roce 1970 dovezen do Čech českobudějovickým řezníkem Václavem Masopustem z dovolené ze Španělska. Od té doby se prodával v jižních Čechách jako pikador - podle španělských toreadorů.

Na rozdíl od hotdogu, který tvoří rozřízlý rohlík či bageta s vloženou klobásou, je párek v rohlíku daleko jednodušší. Je to rohlík s dutinou, do které se dá kečup či hořčice a pak se do ní vloží párek. Podává se částečně zabalený v ubrousku.

Jak připravit párek v rohlíku

Připravíme si stejný počet rohlíků a párků, kečup a hořčici:

  • Odřízneme špičku rohlíku a obráceným koncem vařečky do něj vytvoříme dutinu. Není potřeba střídku dlabat ven.
  • Do dutiny stříkneme kečup nebo hořčici z lahvičky se špičatým víčkem nebo je tam namažeme dlouhou lžičkou či nožem.
  • Dáme ohřát libové párky a jsme opatrní, aby nepraskly. Každý párek zasuneme do dutiny v rohlíku tak, aby špička vyčnívala ven.
  • Rohlíky můžeme na chvilku vložit pod gril nebo do horké trouby - budou křupavější a chutnější. 

Rohlíky zabalíme částečně do ubrousku a můžeme je podávat. Někdo dá přednost i jiným dochucovadlům - kremžské nebo zeleninové hořčici, chilli omáčce, majonéze.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky