Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Párečky v těstíčku

Párek v rohlíku je oblíbenou pochutinou nejen dětí, ale i dospělých. Tuto uzeninu můžeme připravit i trochu jinak, párky můžeme obalit v těstíčku z podmáslí a usmažit dokřupava. Podáváme je s bramborovou kaší a oblíbenou omáčkou.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do každého párku po celé délce zapíchneme špejli tak, aby na jedné straně byla vidět. Krok 2: V míse smícháme obě mouky (na odměření použijeme malý kávový šálek), cukr, prášek do pečiva a trochu soli. Krok 3: Podmáslí promícháme s medem, vejcem a lžící oleje. Vlijeme ho do moučné směsi a metličkou našleháme husté těstíčko bez hrudek. Krok 4: V pánvi rozehřejeme větší množství oleje. Párky obalíme v těstíčku a ihned vložíme do horkého oleje. Dozlatova osmažíme, na papírové utěrce odsajeme přebytečný tuk. Krok 5: Podáváme nejlépe s bramborovou kaší, doplněné barbecue omáčkou (případně kečupem) a se zeleninovým salátem.

TIP: Párek v rohlíku po česku - postup

Zveřejněno 19. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Párečky v těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Dl8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Párečky v těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Dl8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
párky vídeňské, mouka kukuřičná, mouka hladká, cukr, kypřící prášek, sůl, podmáslí, med, vejce, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu