Tmavé pečivo se semínky
Recept ještě nebyl hodnocenTěsto necháme udělat a vykynout v pekárně (program Těsto), pak propracujeme, nakrájíme na dílky a uděláme bagety, bulky nebo rohlíky. Ještě během vyvalování je podsypeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těsto necháme udělat a vykynout v pekárně (program Těsto), pak propracujeme, nakrájíme na dílky a uděláme bagety, bulky nebo rohlíky. Ještě během vyvalování je podsypeme…
Vše promícháme a dáme na vymaštěný a vymazaný plech. Pečeme. Až se šmourn dopéká, tak jej promísíme, potrháme, aby byl sypký, ještě chvilku zapečeme. Teplé podáváme s…
Okurky namočíme ve škopíku ve vodě a malým kartáčkem očistíme. Připravíme si octový nálev - přivedeme k varu a 5 min povařit. Připravíme si umyté, vysušené…
Na jahodovém džemu si pochutnají dospělí i děti. Na domácí přípravě džemu není nic těžkého. Všechny suroviny stačí chvíli povařit, naplnit do připravených sklenic a…
Tři vrstvy, které spolu dokonale ladí. Nadýchaný mramorový korpus, jemný tvarohový krém s pudinkem a šťavnaté ostružiny zalité svěží želatinou. Mramorové řezy s…
Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme tuhý sníh.Ostatní suroviny důkladně smícháme v míse a nakonec přidáme sníh. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme do…
Do mísy nalijeme olej, ocet, šťávu z limetky a cukr. Vše pečlivě promícháme a poté vmícháme nakrájenou chilli papričku a bylinky.
Elegantní vzhled a svěží chuť, dělají z tohoto dortu ideální volbu pro oslavy, svatby i letní posezení. Kombinace nadýchaného korpusu, jemného krému a sladkých jahod…
Elegantní vzhled a svěží chuť, dělají z tohoto dortu ideální volbu pro oslavy, svatby i letní posezení. Kombinace nadýchaného korpusu, jemného krému a sladkých jahod…
Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, mák, mléko, citrónovou kůru a mouku promíchanou s práškem. Vše dobře promícháme a nalijeme do vymazané a moukou…
V jednoduchosti je krása. Koktejl z jahod, jogurtu a mléka, to je to pravé osvěžení v horkých letních dnech. Nemáme-li po ruce čerstvé jahody, koktejl bude skvělý i z…
Víno dáme trochu ohřát tak, aby se v něm rozpustil cukr, do studeného dáme trest, dolijeme podle chuti slivovicí může být chalupářská slivovice
Hledáte způsob, jak se v horkých, letních dnech osvěžit? Připravte si domácí smetanovou zmrzlinu s ovocem podle své chuti. Příprava je velmi snadná a zvládnete ji, i…
listové testo rozválíme na 2 plechy, dáme do vyhřáté trouby upect, Do kastrůlku si nalejeme mléko, přidáme pudinky, cukr, mouku, vše mícháme, do zhoustnutí. Necháme…
Med z květů lípy a černého bezu krásně voní a v období nachlazení a chřipek vám bude dobrým pomocníkem. Med je příjemně slaďoučký a vychutnáte si ho namazaný na krajíčku…
Postup: Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme se 100 g cukru. Vše smícháme s moukou, práškem do pečiva a škrobovou moučkou. Těsto pečeme v předehřáté troubě na…
Lehce štiplavé ředkvičky čerstvě vytažené ze záhonu dokonale osvěží každý salát. Přidejte k nim také aromatický celer a jemný sýr. Vše spojte jogurtem a majonézou,…
Uvedené suroviny dáme do pekárny nejdřív tekuté,potom sypké,program na těsto.Po vykynutí rozdělíme těsto asi na dvanáct dílů,prsty uděláme obdélník posypeme čokoládou a…
Maso rozklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme dijonskou hořčicí, poklademe plátkem šunky, brokolicí (povařenou 2-3 minuty ve slané vodě), nivou a plátečky česneku …
Paradajky sparíme a ošúpeme, pokrájame, fazuľové struky očistíme, zbavíme prípadných fúzikov a pokrájame. Cibuľu pokrájame na kocky a dáme na olej speniť, pridáme…
Do DP dáme všechny suroviny postupně od tekutých po sypké a zapneme program "Těsto". Po ukončení programu = po vykynutí, vyndáme na pomoučený vál a případně propracujeme…
Tento salát po rozležení opravdu chutí připomíná lahodnou slanou rybu, uchová si však cuketkovou křupavost. Pokud vám chuť připadala nevýrazná, přidejte celý pepř, nové…
Řezy z majolky s ovocným krémem jsou vynikající dezert, který spojuje jemnost majolkového těsta s osvěžující chutí ovocného krému. Tento dezert se vyznačuje svou…
Višňová omáčka : Višne necháme odkvapkať a šťavu zachytíme. Odkôstkujeme ich. Šťavu doplníme do ½ l vodou ( ak treba ), rozmiešame v nej Zlatý klas a uvaríme hustejší…