Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí švestková povidla

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min doba vaření je orientační a může se lišit

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava, doba vaření je orientační a může se lišit)

Závěr léta se nese zpravidla v duchu zpracovávání úrody a přípravě na zimu. Švestky právě dozrávají a je tedy čas z nich kromě jiného připravit také povidla. S kořením a kapkou rumu budou dělat parádu hlavně na buchtách a v koláčích.

Přidat do oblíbených poslirecept poslirecept Přidat komentář

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 675 kJ /
1 117 kcal
Bílkoviny1,16 g
Tuky0,08 g
Vláknina5,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy263,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Švestky umyjeme, vypeckujeme a semeleme v mlýnku na maso nebo je rozmixujeme. Vlijeme do širokého kastrolu a za stálého míchání přivedeme k varu. Krok 2: Vaříme 40 minut, pak přidáme cukr a koření a vaříme dál, než povidla dostatečně zhoustnou. Správná hustota znamená, že se za vařečkou začne tvořit brázdička. Krok 3: Vařící povidla vlijeme do vymytých a čistých sklenic, povrch pokapeme rumem a otřeme jim hrdla po plnění. Sklenice uzavřeme a uchováme v chladu.

TIP: Jak zahustit povidla, když je to potřeba

Zveřejněno 7. 9. 2024 14:00

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí švestková povidla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNYE2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Podobné recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Zobrazit více

Zobrazit více

Suroviny:
švestky, cukr, rum, koření

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí švestková povidla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNYE2

Přidat fotografie receptu