Domácí švestková povidla
Závěr léta se nese zpravidla v duchu zpracovávání úrody a přípravě na zimu. Švestky právě dozrávají a je tedy čas z nich kromě jiného připravit také povidla. S kořením a kapkou rumu budou dělat parádu hlavně na buchtách a v koláčích.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 675 kJ / 1 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,16 g |
Tuky | 0,08 g |
Vláknina | 5,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 23 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 263,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Švestky umyjeme, vypeckujeme a semeleme v mlýnku na maso nebo je rozmixujeme. Vlijeme do širokého kastrolu a za stálého míchání přivedeme k varu.
Krok 2: Vaříme 40 minut, pak přidáme cukr a koření a vaříme dál, než povidla dostatečně zhoustnou. Správná hustota znamená, že se za vařečkou začne tvořit brázdička.
Krok 3: Vařící povidla vlijeme do vymytých a čistých sklenic, povrch pokapeme rumem a otřeme jim hrdla po plnění. Sklenice uzavřeme a uchováme v chladu.
Zveřejněno 7. 9. 2024 14:00
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí švestková povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNYE2
Nejnovější recepty
Luhačovický špaček
Přidáno před 6 hodinami
Vaječná frittata s pečenou dýní
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí maso zapečené s dýní a tvarůžky
Přidáno před 20 hodinami
Ořechový dort
Přidáno 9. 10. 2024 16:01
Nenanuky (dortík na klacku)
Přidáno 9. 10. 2024 12:38
Obrácené řízky z vepřové krkovice
Přidáno 9. 10. 2024 12:21
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Segedínský guláš podle maďarského originálu voní paprikou a nejlepší je s kopečkem kysané smetany
Náš život s celiakií: Sladký dýňový chlebíček chutná u nás doma všem. Ani nepoznáte, že je bezlepkový
Jak správně sušit houby? Důležitá je velikost plátků i teplota při sušení v troubě, babky a některé další druhy se ale k sušení nehodí
Nejlepší cheesecake podle Terezy: Voní čokoládou a je úžasně jemný, říká finalistka soutěže Peče celá země
Holka u plotny: Hermelín zapečený v listovém těstě jako dýně vtipně vypadá a skvěle chutná, příprava je snadná
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dušené křemenáče
JaneAnn před 1 hodinou
Cuketa v sýrovém těstíčku - pečená v troubě
Fitulka před 3 hodinami
Kmínová polévka - "vídeňská"
Fitulka před 3 hodinami
Kynuté knedlíky bez vajec - jako pírko
NikVe před 3 hodinami
Krůtí prsa s ananasem a paprikami
vojfrancezska před 4 hodinami
Rajčatový salát s majolkou
juannita před 4 hodinami
Linecká kolečka III.
Panova před 4 hodinami
Linecké cukroví
Panova před 4 hodinami
Bílkový chlebíček I.
Panova před 4 hodinami
Dýňové muffiny
Brumaire před 5 hodinami
Komentáře