Kalifornské zmrzlinové kuličky
Zmrzlina je snad nejčastější pochutinou letních dnů. Pokud vás láká její netradiční zpracování, vyzkoušejte tento recept. Z vanilkové zmrzliny vytvarujte kuličky, které po obalení a zamražení dozlatova osmažíte.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 678 kJ / 879 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,13 g |
Tuky | 11,73 g |
Vláknina | 23,75 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 255 mg |
Sůl | 4,21 g |
Sacharidy | 156,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze zmrzliny ve vaničce tvoříme kleštěmi na zmrzlinu nebo kuličkovačem na meloun malé kuličky. Naskládáme na tác a dáme je zpět do mrazáku.
Krok 2: Cornflaky rozdrtíme a smícháme se skořicí a cukrem. Zmražené kuličky v této směsi obalíme a opět dáme zmrazit.
Krok 3: Vejce rozšleháme s rumem a v této směsi kuličky opět obalíme, znovu i v lupínkové drti a dáme zamrazit do doby upotřebení.
Krok 4: Těsně před podáváním kuličky asi po 1 minutu smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje (nejlépe ve fritovacím hrnci) a pak ihned podáváme.
Krok 5: Dozdobíme tekutou čokoládou, medem, šlehačkou a lístky máty.
Zveřejněno 16. 8. 2024 12:50
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kalifornské zmrzlinové kuličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5zJl
Moje poznámka
Kalifornské zmrzlinové kuličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5zJl
Nejnovější recepty
Stříhaný závin s arašídovou pomazánkou a sušenými jahodami
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvovo-banánový dort
Přidáno před 5 hodinami
Podzimní rizoto
Přidáno před 17 hodinami
Kořeněný koláč s dýní
Přidáno před 19 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Slané dýňové muffiny
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejznámější české odrůdy brambor: Na salát se hodí luxusní Annabelle, do těsta Lilly. A které jsou vynikající jako příloha?
Mojmír I.: První vládce Velkomoravské říše měl na talíři vepřové z volně pobíhajících prasat a jídlo zapíjel moravským vínem
Vojtěch Vrtiška, vítěz Peče celá země, vydává unikátní kuchařku: Každý recept je tam ve dvou verzích, snazší a těžší, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hříbkové rizoto (Risotto ai funghi porcini)
JakubSe před 16 minutami
Španělské ptáčky
Jitule82 před 28 minutami
Kuřecí maso na způsob tikka masala
Lucie1001 před 40 minutami
Rýže dušená v troubě
vaclavagregrova před 55 minutami
Segedínský guláš
RabaRoman před 1 hodinou
Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou
Lisa444 před 1 hodinou
Krémová polévka z dýně, jablek a brambor
TondaJ před 3 hodinami
Kuřecí jogurtové řízky v bramboráku
TondaJ před 3 hodinami
Krkovičkové plátky s majonézovo-kečupovou směsí
habis před 4 hodinami
Suroviny:
zmrzlina vanilková,
corn flakes,
skořice mletá,
cukr,
vejce,
rum,
olej,
čokoláda,
med,
šlehačka,
máta
Komentáře