Orientální kachna s dýní
Kousky pomalu pečené kachny skvěle ladí s pečenou dýní, která díky skořici krásně voní. Obojí podáváme zalité výraznou orientální zálivkou a posypané čerstvými bylinkami a sezamovými semínky.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 705 kJ / 169 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,02 g |
Tuky | 5,38 g |
Vláknina | 0,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 891 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 28,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kachní čtvrtky osolíme z obou stran a poté je pečeme 2 hodiny při 180 °C. Občas je zkontrolujeme a odebereme přebytečný tuk. Částí tuku maso poléváme, jinak podléváme horkou vodou. Kachna je hotová, když jde maso snadno oddělit od kosti.
Krok 2: Dýni zbavíme semínek a rozkrájíme ji na měsíčky. V hmoždíři smísíme skořici a koriandrová semínka. Dýni osolíme a posypeme kořením. Pečeme 45 minut při 180 °C.
Krok 3: Mezitím připravíme orientální zálivku. Do misky nalijeme limetkovou šťávu a přidáme olivový olej ve stejném množství. Dále přidáme sezamový olej, sójovou omáčku a cukr.
Krok 4: Bílou část jarní cibulky nakrájíme na tenké proužky a dáme ji stranou. Zelenou část nakrájíme na jemné kousky a přidáme do zálivky. Pak nakrájíme koriandr najemno, od stonků zhruba do půlky listů. Tuto část opět přidáme do zálivky, druhou nakrájíme nahrubo a necháme stranou. Polovinu máty nakrájíme nadrobno a přidáme do zálivky. Zbytek nakrájíme nahrubo a dáme stranou. Vše pečlivě promícháme.
Krok 5: Z upečené kachny obereme maso. Dáme je na talíř, přelijeme trochou zálivky, přidáme pár kousků dýně a posypeme směsí zbylého koriandru, máty a bílé části cibulky.
Krok 6: Opět přelijeme zálivkou a podáváme posypané sezamovými semínky.
Zveřejněno 4. 9. 2024 10:00
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Orientální kachna s dýní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk82K
Moje poznámka
Orientální kachna s dýní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk82K
Nejnovější recepty
Stříhaný závin s arašídovou pomazánkou a sušenými jahodami
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvovo-banánový dort
Přidáno před 4 hodinami
Podzimní rizoto
Přidáno před 16 hodinami
Kořeněný koláč s dýní
Přidáno před 18 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Slané dýňové muffiny
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejznámější české odrůdy brambor: Na salát se hodí luxusní Annabelle, do těsta Lilly. A které jsou vynikající jako příloha?
Mojmír I.: První vládce Velkomoravské říše měl na talíři vepřové z volně pobíhajících prasat a jídlo zapíjel moravským vínem
Vojtěch Vrtiška, vítěz Peče celá země, vydává unikátní kuchařku: Každý recept je tam ve dvou verzích, snazší a těžší, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hříbkové rizoto (Risotto ai funghi porcini)
JakubSe před 13 minutami
Španělské ptáčky
Jitule82 před 25 minutami
Kuřecí maso na způsob tikka masala
Lucie1001 před 37 minutami
Rýže dušená v troubě
vaclavagregrova před 52 minutami
Segedínský guláš
RabaRoman před 1 hodinou
Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou
Lisa444 před 1 hodinou
Krémová polévka z dýně, jablek a brambor
TondaJ před 3 hodinami
Kuřecí jogurtové řízky v bramboráku
TondaJ před 3 hodinami
Krkovičkové plátky s majonézovo-kečupovou směsí
habis před 3 hodinami
Suroviny:
dýně hokkaido,
semínka koriandru,
skořice,
sůl,
limetka,
olej olivový,
olej sezamový,
omáčka sojová,
cibulka jarní,
cukr,
koriandr čerstvý,
máta čerstvá,
semínka sezamová
Komentáře