Smetanovo-malinový dortík se zrcadlovou polevou
Lahodný smetanovo-malinový dortík, se zrcadlovou polevou na povrchu, bude ozdobou večírku či oslavy narozeniny. Jeho příprava je sice trošku náročnější, ale výsledek stojí opravdu za to.
Suroviny pro 1 kus
silikonová kulatá forma
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 35 728 kJ / 8 539 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 141,20 g |
Tuky | 516,53 g |
Vláknina | 50,80 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 1,30 g |
Sůl | 2,87 g |
Sacharidy | 806,05 g |
Postup přípravy
Směs s želatinou vrátíme do šlehače a dobře promícháme. Krok 8: Malinový střed vyndáme z mrazáku a formy.
Do formy dáme vrstvu smetanového krému, malinový střed a opět krém. Vrch uzavřeme na míru vykrojeným korpusem a dáme zamrazit tak na 8 hodin. Krok 9: Připravíme zrcadlovou polevu. Ve studené vodě necháme nabobtnat želatinu, zhruba 10 -15 minut. Krok 10: Do kastrolku nalijeme 150 ml vody, zahřejeme ji, přidáme krystalový cukr, kondenzované mléko a zahřejeme tak na 103 °C. Krok 11: Ještě do horkého dáme nabobtnalou želatinu a necháme rozpustit. Přidáme kukuřičný sirup (nemusí být) a nakonec čokoládu, rozlámanou na kousky a mícháme. Stačí jen chvíli, pak odstavit z plotny a za stálého míchání nechat zcela rozpustit. Krok 12: Necháme vychladnout na cca 25-28 °C a chceme-li, obarvíme potravinářskou barvou. Krok 13: Osm hodin mražený dortík postavíme na něco vyššího a užšího (já použila zavařovací sklenici) a pomalu naléváme polevu od středu ke kraji. Necháme stéct, spodek začistíme a dáme na chvíli do lednice. Krok 14: Hotový dortík ozdobíme dle naší fantazie.
Zveřejněno 28. 8. 2024 16:33
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smetanovo-malinový dortík se zrcadlovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkY6k
Nejnovější recepty
Luhačovický špaček
Přidáno před 5 hodinami
Vaječná frittata s pečenou dýní
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí maso zapečené s dýní a tvarůžky
Přidáno před 19 hodinami
Ořechový dort
Přidáno před 23 hodinami
Nenanuky (dortík na klacku)
Přidáno 9. 10. 2024 12:38
Obrácené řízky z vepřové krkovice
Přidáno 9. 10. 2024 12:21
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Segedínský guláš podle maďarského originálu voní paprikou a nejlepší je s kopečkem kysané smetany
Náš život s celiakií: Sladký dýňový chlebíček chutná u nás doma všem. Ani nepoznáte, že je bezlepkový
Jak správně sušit houby? Důležitá je velikost plátků i teplota při sušení v troubě, babky a některé další druhy se ale k sušení nehodí
Nejlepší cheesecake podle Terezy: Voní čokoládou a je úžasně jemný, říká finalistka soutěže Peče celá země
Holka u plotny: Hermelín zapečený v listovém těstě jako dýně vtipně vypadá a skvěle chutná, příprava je snadná
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dušené křemenáče
JaneAnn před 57 minutami
Cuketa v sýrovém těstíčku - pečená v troubě
Fitulka před 2 hodinami
Kmínová polévka - "vídeňská"
Fitulka před 2 hodinami
Kynuté knedlíky bez vajec - jako pírko
NikVe před 3 hodinami
Krůtí prsa s ananasem a paprikami
vojfrancezska před 3 hodinami
Rajčatový salát s majolkou
juannita před 3 hodinami
Linecká kolečka III.
Panova před 3 hodinami
Linecké cukroví
Panova před 3 hodinami
Bílkový chlebíček I.
Panova před 3 hodinami
Dýňové muffiny
Brumaire před 4 hodinami
Komentáře (6)