Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanovo-malinový dortík se zrcadlovou polevou

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Středně náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby mražení

100 min (60 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby mražení)

Lahodný smetanovo-malinový dortík, se zrcadlovou polevou na povrchu, bude ozdobou večírku či oslavy narozeniny. Jeho příprava je sice trošku náročnější, ale výsledek stojí opravdu za to.

Přidat do oblíbených medanek medanek Přečíst komentáře 6

Suroviny pro 1 kus

silikonová kulatá forma

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie35 728 kJ /
8 539 kcal
Bílkoviny141,20 g
Tuky516,53 g
Vláknina50,80 g
Cholesterol 1,19 g
Sodík 1,30 g
Sůl2,87 g
Sacharidy806,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme malinový střed, nejlépe den předem. Silikonovou formu vyložíme fresh fólií. Do studené vody dáme nabobtnat želatinu. Maliny s cukrem si rozvaříme, propasírujeme, vrátíme do kastrolku a zahřejeme. Krok 2: Přidáme nabotnalou dobře vymačkanou želatinu a vaříme než se želatina zcela rozpustí. To nalijeme do čtvrtiny formy a dáme zamrazit na cca 5 hodin. Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Krok 4: Připravíme těsto. Máslo, vejce a olej našleháme, přidáme ostatní ingredience a mícháme než se vše spojí. Vlijeme plech a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme cca 15-20 min na 170°C. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do korpusu a po vytažení musí být suchá, bez drobečků. Krok 5: Na přípravu krému necháme nabobtnat 6 plátků želatiny ve studené vodě. Krok 6: Do šlehače dáme mascarpone, cukr, tvaroh a mícháme na prvním stupni do hladka. Přidáme šlehačku pokojové teploty a dále mícháme na druhém stupni až šlehačka v krému zhoustne. Krok 7: Odebereme cca 4-5 lžic krému do menšího kastrolku, zahřejeme, přidáme vymačkanou želatinu a mícháme až se plátky dobře rozpustí.
Směs s želatinou vrátíme do šlehače a dobře promícháme. Krok 8: Malinový střed vyndáme z mrazáku a formy.
Do formy dáme vrstvu smetanového krému, malinový střed a opět krém. Vrch uzavřeme na míru vykrojeným korpusem a dáme zamrazit tak na 8 hodin. Krok 9: Připravíme zrcadlovou polevu. Ve studené vodě necháme nabobtnat želatinu, zhruba 10 -15 minut. Krok 10: Do kastrolku nalijeme 150 ml vody, zahřejeme ji, přidáme krystalový cukr, kondenzované mléko a zahřejeme tak na 103 °C. Krok 11: Ještě do horkého dáme nabobtnalou želatinu a necháme rozpustit. Přidáme kukuřičný sirup (nemusí být) a nakonec čokoládu, rozlámanou na kousky a mícháme. Stačí jen chvíli, pak odstavit z plotny a za stálého míchání nechat zcela rozpustit. Krok 12: Necháme vychladnout na cca 25-28 °C a chceme-li, obarvíme potravinářskou barvou. Krok 13: Osm hodin mražený dortík postavíme na něco vyššího a užšího (já použila zavařovací sklenici) a pomalu naléváme polevu od středu ke kraji. Necháme stéct, spodek začistíme a dáme na chvíli do lednice. Krok 14: Hotový dortík ozdobíme dle naší fantazie.

TIP: Jak vkusně ozdobit dort

Zveřejněno 28. 8. 2024 16:33

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanovo-malinový dortík se zrcadlovou polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkY6k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Handour: Děkuji moc, zdá se to složité, ale není. Stačí se držet receptu :-K:-*

Moc se mě líbí. Již dlouho sbírám odvahu něco takového zkusit. Nádhera.:-K

RubyRom: Děkuji Romanko :-K

Překrásné :yes::yes:

Moc děkuji Maruško:-K

:-)<3:yes::yes: pěkný recept a nádherná prezentace :-K

Podobné recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Zobrazit více

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, cukr, vejce, mléko, olej, kakao, prášek do pečiva, maliny, cukr, želatina, voda, mascarpone, cukr, tvaroh, smetana 33%, želatina, voda, želatina, voda, čokoláda bílá, cukr, voda, mléko kondenzované, sirup kukuřičný, potravinářské barvivo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanovo-malinový dortík se zrcadlovou polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkY6k

Přidat fotografie receptu