Kyselica a řízky z růžovek
Recept ještě nebyl hodnocenZajímavá polévka kyselica kombinuje lesní mochomůrky růžovky neboli také masáky s divokým kořením a zakysanou smetanou. Dochucená je octem, cukrem a solí. Z této houby…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zajímavá polévka kyselica kombinuje lesní mochomůrky růžovky neboli také masáky s divokým kořením a zakysanou smetanou. Dochucená je octem, cukrem a solí. Z této houby…
Sterilovaný hrášek zužitkujete ve spoustě pokrmů. Hodí se jak do rizota, těstovin, tak i do zeleninových salátů a polévek. Vyplatí se proto si čerstvý hrášek ze zahrádky…
Snadný recept na sterilované kyselé okurky, u kterého není potřeba vařit lák. Lák stačí smíchat a zalít s ním připravené okurky. Rychlé a efektivní zpracování letní…
Vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout.Těsto rozprostřeme na vymazaný plech.Vejce vyšleháme s oběma cukry do pěny, vmícháme tvaroh i smetany a náplň vylijeme…
Vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout.Těsto rozprostřeme na vymazaný plech.Vejce vyšleháme s oběma cukry do pěny, vmícháme tvaroh i smetany a náplň vylijeme…
Koprová omáčka z kedluben je letní jídlo z nenáročných surovin a přesto plné chuti. Připravit si k němu můžeme přílohu z vařených brambor nebo ho podávat s pečivem.…
Cukr a vejce ušleháme nejlépe ručním šlehačem Přidáme vodu, olej a mouku s práškem do pečiva a dobře zamícháme. Nalijeme na vymazaný plech , popřípadě na pečící…
Kapustu narežeme na jemné pásiky a sparíme. Pridáme Nivu, prelisovaný cesnak alebo orechy.Jogurt zmiešame s octom, cukrom a korením a vmiešame do šalátu. Necháme odstáť.
Šťávu z kompotu slijeme a doplníme do 2 dl vodou. Vmícháme želatinu a necháme ji cca 15 minut nabobtnat. Pak za stálého míchání zahříváme až do rozpuštění želatiny.…
Vyšleháme vejce, cukr a tuk. Pak přidáme mouku, prášek , olej a vodu. Dáme na vymazaný a vysypaný plech, pečeme na 180stupňů 45 minut. Po vychladnutí korpus rozkrájíme…
V odměrce rozšleháme vejce, dolijeme vodou, vše nalijeme do pekárny, přidáme ostatní suroviny a pekárnu nastavíme na program základní.
Do pekárny dáváme nejdříve tekuté suroviny, poté sypké, nahoru droždí.Pekárnu nastavíme na program Rychlý, stupeň opečení světlý.
Maso opereme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji. V kastrolku zpěníme cibulku, zalijeme trochou vody…
Do domácí pekárny vložíme vše tekuté, poté sypké suroviny, jako poslední přijde droždí.Zapneme ji na program Základní, stupeň opečení tmavý. Dle potřeby přisypáváme…
Piškot: Rozpustíme máslo a čokoládu, vmícháme mouku, cukr a vejce. Vlijeme do dortové formy a pečeme. Po vychladnutí dort pomažeme marmeládou, naskládáme vstvu piškotů.…
Piškot: Rozpustíme máslo a čokoládu, vmícháme mouku, cukr a vejce. Vlijeme do dortové formy a pečeme. Po vychladnutí dort pomažeme marmeládou, naskládáme vstvu piškotů.…
Maliny nasypeme na plech s vyšším okrajem, přidáme koření, nakonec zasypeme po celé ploše cukrem. Nemícháme! Pečeme v troubě na 200 °C asi půl hodiny, až začne cukr…
Připravit si vlastní likér není vůbec složitá věc. Sladké jahody necháme pár dnů odpočinout v alkoholu, přecedíme a nakonec spojíme s vínem. Jahodový likér se hodí nejen…
Připravíme si kvásek, který necháme 10-15 min stát na teplém místě.Poté ho přilijeme ke zbylé mouce a soli.Přidáme pepř, plej, 100 ml oleje, bylinky a vypracujeme hladké…
Jahody rozmixujeme. Do vařící vody dáme cukr, rozmícháme a po vychladnutí smícháme s ovocnou kaší. K hotové polévce přidáme kysanou smetanu, podáváme se sušenkami.
Z pouhých 100 gramů čerstvých jahod si můžete připravit malou, ale chutnou porci domácí jahodové šťávy. Je ideální pro zdravé osvěžení, příměs do limonád, nebo základ…
Do hrnku nalijeme skleničku slivovice a zalijeme ji horkou černou kávou. Osladíme.
Slunce svítí, vše krásně rozkvétá a na loukách se objevují žluté pampelišky. Z této hojně rostoucí byliny můžete připravit med, jehož chuť je opravdu zajímavá a obsahuje…