Mramorový koláč hruškový

toprecepty.cz Kuchař:

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 2 názory

43

Suroviny

250 g Hery
250 g cukru
1 vanilin
4 vejce
500 g polohrubé mouky
1 prášku do pečiva
6 lžic mléka
2 lžíce kakaa
5 hrušek
4 lžíce hrubého cukru
3 lžíce meruňkové marmelády
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Tuk utřeme s cukrem a vanilinem. Vmícháme vejce, 4 lžíce mléka a mouku s práškem do pečiva.

  2. Nalijeme polovinu světlého těsta do formy.

  3. Do zbytku těsta dáme zbytek mléka a kakao a nalijeme na světlé těsto.

  4. Z oloupaných a rozpůlených hrušek nakrájíme plátky, poklademe jimi těsto a posypeme hrubým cukrem.

  5. Pečeme při 175°C.

  6. Po upečení potřeme rozvařenou marmeládou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mramorový koláč hruškový

  • BarborkaS. BarborkaS.

    Tento koláč je výborný, přidala jsem o dvě hrušky víc. Během dne byl fuč:) :-)díky za nápad a dávam bodík:yes:

    Odpovědět

  • Marta Marta

    pekla jsem z polovičního množství a teď vidím, že to byla velká chyba, koláč je výborný a dětem jsme teda s velkým přemáháním nechali čtyři kousky k snídani :-). Přidala jsem o malinko více cukru a část mléka jsem nahradila podmáslím. Moučník byl velmi vláčný a po natření marmeládou i krásně lesklý, jen hrušky to nezvládly a klesly ke dnu (což nám ale nevadí ;-) ). Určitě se k němu zase někdy vrátím :yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo