Jahodové řezy II.

toprecepty.cz Kuchař:

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 2 názory

43

Suroviny

Těsto:
6 vajec
180 g cukru
180 g polohrubé mouky
50 g másla
20 g kakaa
ztužený tuk
hrubá mouka na plech
Krém:
250 g másla
200 g moučkového cukru
120 g měkkého tvarohu
několik lžic mléka
jahody
strouhaná čokoláda
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s půlkou cukru.

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme zbylý cukr.

  3. Sníh promícháme se žloutky, opatrně vmícháme prosátou mouku a nakonec přikapáme rozpuštěné prochladlé máslo.

  4. Prosáté kakao promícháme s malým množstvím horké vody na kašičku a vmícháme do těsta.

  5. Těsto nalijeme na plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

  6. Na krém ušleháme změklé máslo s cukrem, prolisovaným tvarohem a potřebným množstvím mléka.

  7. Hotovým krém natřeme na studený koláč, poklademe omytými a dobře osušenými jahodami a povrch posypeme strouhanou čokoládou.

  8. Necháme mírně vychladit a podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jahodové řezy II.

  • Iljusa Iljusa

    hezoučké:yes:

    Odpovědět

  • Marta Marta

    řezy jsem připravila z polovičního množství do dortové formy, do těsta jsem přidala asi lžičku prášku do pečiva a do krému jsem zašlehala méně tuku a cukru (a i tak byl sladký dost) a naopak více tvarohu. Jahody jsou z mrazáku, tak už příliš parády nenadělají:-). Řezy s upraveným krémem nejsou špatné:-p

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo