Zelňáky bez mouky (low carb)
Recept ještě nebyl hodnocenKysané zelí je zárukou vitamínů. V tomto receptu je smícháno s mozzarellou a vajíčky. A kdo si drží linii, uvítá jistě zahuštění směsi pomocí lahůdkového droždí, které…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 527 kJ / 365 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 45,00 g |
Tuky | 5,00 g |
– nasycené | 1,50 g |
– nenasycené | 3,50 g |
–– mononenasycené | 2,00 g |
–– polynenasycené | 1,50 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 10,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 30,00 g |
– cukry | 10,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kysané zelí je zárukou vitamínů. V tomto receptu je smícháno s mozzarellou a vajíčky. A kdo si drží linii, uvítá jistě zahuštění směsi pomocí lahůdkového droždí, které…
Otrháme a očistíme listy bazalky.Hodíme do sekáčku, přidáme česnek (radějí začínáme s jedním stroužkem a postupně ochutnáváme a přidáváme), hrst loupaných mandlí, sůl a…
V míse smíchejte mouku, curk moučka a spetku soli a do této směsi nakrájejte ztuhlý margarín. Vidličkou, rukou či tímto speciálním nástrojem (pastry cutter - u nás má…
Květák rozebereme na malé růžičky, můžeme přidat i nakrájený košťál, omyjeme, posypeme kmínem a uvaříme doměkka. Vaříme buď v páře, nebo podlitý trochou vody asi 10-15…
Krémové polévky patří mezi velmi oblíbené pokrmy. Sytá květáková polévka je zjemněná smetanou a dochucená lahůdkovým droždím, které skvěle ochutí každý pokrm. Díky…
Snadné a syté jídlo i bez pečiva či jiné přílohy vykouzlíte během chvilky a určitě si pochutnáte. Cuketová placka s česnekovým dipem a čerstvou zeleninou chutná skvěle k…
Jemná smetanová omáčka, zahuštěná lahůdkovým droždím místo mouky, doplněná šťavnatým kuřecím masem, zachutná nejen diabetikům. Podáváme s bleskovým knedlíkem z…
Lahůdkové droždí v zavářce přidá pórkové polévce chuť i přidanou výživovou hodnotu. Uvaříte ji lehce a rychle. Do dvaceti minut bude stát talíř horké polévky na stole.…
Lehká, výživná a přirozeně sladká — taková je krémová mrkvová polévka s mozzarellou, která potěší nejen diabetiky. Díky nízkému glykemickému indexu a absenci přidaného…
Ředkvičky jsou výborné nejen do salátu, ale snadno z nich vykouzlíte i lahodnou pomazánku s vejci, která je hotová raz dva, a na čerstvém pečivu chutná báječně. Skvělé…
Čočku propláchneme a necháme okapat.Na oleji osmahneme cibuli, pak přidáme mrkev a za stálého míchání restujeme.Přidáme prolisovaný česnek, sůl, kari a čočku.Směs…
Pokud nemáme cizrnu uvařenou, tak ji na několik hodin (nebo přes noc) namočíme a poté uvaříme.Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli s mrkví, přidáme nakrájený česnek,…
Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme podle druhu buď na kostičky nebo nadrobno. Můžeme použít různé zbylé kousky jiné zeleniny "co dům dá". Vše dáme do hrnce,…
Z kousků pečeného králíka si snadno můžeme připravit další chutný pokrm. Směs z kousků masa, rajčat a koření s lahůdkovým droždí máme hotovou raz dva. Navíc je…
Karfiol rozoberieme na menšie kúsky, opláchneme teplou vodou, nevaríme.Na panvicu dáme trocha olivového oleja, čerstvé bylinky, ja som dala tymián a šalviu, ale záleží,…
Pečený květák v lahodném těstíčku se šťavnatým masem je lehký na trávení, neobsahuje zbytečné sacharidy a díky pečení se vyhnete i přebytečnému tuku. Květák stačí obalit…
Tento chutný pokrm spojuje jemnou cuketu s výživnými ovesnými vločkami, což vytváří dokonalou kombinaci pro lehkou snídani nebo svačinu. Jsou plné vlákniny, ideální pro…
Těstoviny dáme vařit podle návodu. Slaninu nakrájíme na kousky, cibuli na drobno, česnek na plátky. Slaninu dáme opéct a když je hotová odebereme část na pozdější dobu.…
Z umyté natě odřízneme ty nejhrubší konce a natrháme ji do mixéru. Já jsem měla mladou nať, tak jsem ji dala celou.Přidáme všechny zbývající suroviny a rozmixujeme…
Vydatná polévka plná zeleniny, která s pečivem lehce nahradí oběd či večeři. Lahůdkové droždí se používá na zvýšení biologické hodnoty jídla. Přidá jídlům plnou a…
Králičí maso má velice jemnou chuť a navíc také nízký obsah tuku. Perfektně se tak hodí do redukční diety, i do té nízkosacharidové. Šťavnaté maso podáváme s hrníčkovým…
Celou paličku česneku nahoře trošku seřízněte, zakápněte olejem a dobře zabalenou do alobalu upečte - asi 30 minut na 180 st.C.Květák rozeberte na růžičky a uvařte v…
Čirok přes noc namočíme a následující den uvaříme v čerstvé vodě doměkka (cca 50 minut). Protože vaření čiroku trvá dlouho, obvykle vařím větší množství najednou a…
Oblíbené karbanátky můžeme připravit i ve zdravější a bezmasé verzi. Připravíme je z vařené červené čočky a brambor. Dochutíme je lahůdkovým droždím. Díky lněnému…