Květák na indický způsob

Suroviny

1 květák
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce čerstvých bylinek (šalvěj, tymián, petrželka...)
1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
1 lžička kari
1 lžička kurkumy
1/2 lžičky koření garam masala
1/2 lžičky koření Habanero
1 konzerva kokosového mléka
1/4 šálku quinoi
1 lžička lahůdkového droždí

Postup přípravy receptu

  1. Karfiol rozoberieme na menšie kúsky, opláchneme teplou vodou, nevaríme.

  2. Na panvicu dáme trocha olivového oleja, čerstvé bylinky, ja som dala tymián a šalviu, ale záleží, kto čo má rád. Asi minútku porestujeme.

  3. Potom pridáme karfiol, nastrúhaný čerstvý zázvor, kari korenie, kurkumu, korenie garam masala a Habanero. Premiešame a zalejeme kokosovým mliekom. Pridáme quinou. Dusíme asi 10 min., potom zahustíme lahôdkovým droždím. Podusíme asi 1 minútku a je hotovo.

Poznámka od kuchařky

1 šálek = 250 ml

Komentáře k receptu Květák na indický způsob

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    janaguzy: :yes: já čtu Habanero a vidím čerstvou papričku ....neco jako granát:-D...nedoslo mi že existuje sušená

    Odpovědět

  • janaguzy janaguzy(autor receptu)

    Eja57: kari, kurkuma, garam masala, zázvor - to je india...habanero je odroda chilli,takže tiež patrí do indickej kuchyne, bylinky podla chuti, ja som mala tymian,šalviu,petržlen, tak som dala tie :-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Mohu se zeptat proč "indický"? Tymián, šalvěj a koreni Habanero? Dobre to bude, to ano, ale ...

    Odpovědět