Vajíčková pomazánka s lahůdkovým droždím (Tebi)
Recept ještě nebyl hodnocenSlaninu nakrájíme na kousky a opečeme s kouskem másla (podle tučnosti slaniny). Přidáme drobně nakrájenou cibuli, necháme zpěnit a přihodíme mrkev nastrouhanou najemno.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slaninu nakrájíme na kousky a opečeme s kouskem másla (podle tučnosti slaniny). Přidáme drobně nakrájenou cibuli, necháme zpěnit a přihodíme mrkev nastrouhanou najemno.…
Dáme vařit 3 deci vody v jednom hrnci a 3 deci vody v druhém hrnci.Do jednoho hrnce dáme špetku soli, lžičku hořčice a lžičku lahůdkového droždí. Jakmile zavaří, dáme…
Dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semeník, oloupeme slupku a nakrájíme na kousky. Očistíme mrkev a nakrájíme na kolečka. Mrkev spolu s dýní dáme do hrnce, opláchneme,…
Vajíčka předem uvaříme natvrdo. Necháme zchladnout, oloupeme a kráječem na vajíčka rozkrájíme.Vajíčka dáme do misky, přidáme Lučinu a Philadelphii, rozmačkáme a…
Nejdříve si připravíme základ na bešamel. Celer nakrájíme na větší kostky, cibuli na hrubo a spolu s bobkovým listem, kuličkami pepře a nového koření dáme do hrnce.…
Karfiol rozoberieme na menšie kúsky, opláchneme teplou vodou, nevaríme.Na panvicu dáme trocha olivového oleja, čerstvé bylinky, ja som dala tymián a šalviu, ale záleží,…
Tento lahodný pokrm spojuje výživnou sílu červené čočky s voňavým kari kořením. Červená čočka je nejen skvělým zdrojem bílkovin a vlákniny, ale také se rychle vaří, což…
Pokud máte rádi jídla do ruky, máme pro vás skvělý a zdravý recept na křupavou placku z červené čočky. Základem těsta je rozmixovaná, předem namočená čočka. Chuť…
Špagety z cukety, sušených rajčat a falešného parmezánu připravíte zcela bez tepelné úpravy. V receptu navíc není ani ždibec sýra či masa, proto je zcela veganský. Nic z…
Veganská varianta oblíbených kynutých koláčků s originální tvarohovou náplní. Tvarohovou náplň zde nahrazují rozmixované kešu ořechy s jogurtem. Rostlinné varianty…
Připravte škrobovou vodu: Po vymytí mouky nechte škrobovou vodu několik hodin nebo přes noc odpočívat, škrob se usadí na dně nádoby. Jakmile se usadí, opatrně slijte…
Připravte škrobovou vodu: Po vymytí mouky nechte škrobovou vodu několik hodin nebo přes noc odpočívat, škrob se usadí na dně nádoby. Jakmile se usadí, opatrně slijte…
V mixéru rozmixujte kešu ořechy a česnek, dokud nemají konzistenci drobenky nebo strouhanky, přidejte prsty rozdrobené tofu a opět rozmixujte, dokud se neutvoří víceméně…
Sójový granulát zalijeme vroucí vodou, přidáme sůl a na mírném ohni vaříme asi 15 minut. Potom scedíme a necháme okapat.Tofu nahrubo nastrouháme, přidáme studený…
Jako první uvaříme noky dle návodu a dáme bokem.Zapneme troubu na 180 stupňů.Na oleji zesklovatíme pokrájenou cibulku a přidáme nastrouhané tofu.Chvíli opékáme a potom…
Čirok přes noc namočíme a následující den uvaříme v čerstvé vodě doměkka (cca 50 minut). Protože vaření čiroku trvá dlouho, obvykle vařím větší množství najednou a…
Na menší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jemně nakrájenou šalotku a necháme ji zesklovatět. Odstavíme z ohně a necháme zchladnout.Do sekáčku dáme fazole, drobně…
Vysokou nádobu k tyčovému mixéru postavíme na váhu, vynulujeme, vložíme cibuli a rozmixujeme.Vyklopíme do větší plastové misky a přidáme ostatní ingredience. Zamícháme…
Cibuli osmahneme na oleji, přidáme mrkev a celer a za mírného podlévání dusíme do poloměkka ( zelenina nesmí plavat ). Přimícháme droždí, pohanku a jemně nastrouhaný…
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mrkev nakrájenou na nudličky, zasypeme kari kořením a opečeme. Přisypeme červenou čočku, pokrájenou brokolici,…
Z mouky a vody vypracujeme těsto, necháme v míse s teplou vodou minimálně 1 hodinu uležet.Připravíme velkou nádobu, na ni cedník a do nálevky asi 2 litry teplé vody. Z…
Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme podle druhu buď na kostičky nebo nadrobno. Můžeme použít různé zbylé kousky jiné zeleniny "co dům dá". Vše dáme do hrnce,…
Využití tofu je opravdu všestranné, hodí se do spousty různých pokrmů. Z uzeného tofu můžete připravit výbornou pomazánku, která má zajímavou, lehce kouřovou, chuť.…
Placky můžeme připravit z různých kombinací zeleniny a přísad, avšak jistě platí, že v jednoduchosti je krása a chuť. Nasládlá mrkev se stane základem těchto placiček. K…