Pizza z ovesných vloček
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny na těsto smícháme do hladka a rozetřeme na pečící papír, pečeme v rozehřáté troubě cca 8 minut.Poté vyndáme plech a těsto potřeme kečupem, chilli…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny na těsto smícháme do hladka a rozetřeme na pečící papír, pečeme v rozehřáté troubě cca 8 minut.Poté vyndáme plech a těsto potřeme kečupem, chilli…
Nejprve připravíme rostlinnou majonézu. Do mixéru dáme silken tofu, šťávu z cca 1/2 citronu, 3 lžičky hořčice, olej a černou sůl. Rozmixujeme dohladka a dochutíme dle…
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mrkev nakrájenou na nudličky, zasypeme kari kořením a opečeme. Přisypeme červenou čočku, pokrájenou brokolici,…
Špagety uvařte do měkka.Do mixéru vložte očištěné avokádo a všechny zbylé ingredience na omáčku (cottage, špenát, lahůdkové droždí, olivový olej, šťávu z citrónu, koření…
Najděte si zavařovačku s víčkem. Dejte do ní oříšky a tekuté ingredience (olej, agáve, tahini). Zavřete zavařovačku a pořádně protřepte, klidně déle, jen ať se všechny…
Z mouky a vody vypracujeme těsto, necháme v míse s teplou vodou minimálně 1 hodinu uležet.Připravíme velkou nádobu, na ni cedník a do nálevky asi 2 litry teplé vody. Z…
Luštěniny by měly být pravidelně zastoupeny v našem jídelníčku. Červená čočka je pak skvělou a výživnou volbou. Nenadýmá a zasytí. Tyto smažené placky s ovesnými…
Lehká, výživná a přirozeně sladká — taková je krémová mrkvová polévka s mozzarellou, která potěší nejen diabetiky. Díky nízkému glykemickému indexu a absenci přidaného…
Ředkvičky jsou výborné nejen do salátu, ale snadno z nich vykouzlíte i lahodnou pomazánku s vejci, která je hotová raz dva, a na čerstvém pečivu chutná báječně. Skvělé…
Lehký cuketový nákyp bez mouky s marinovaným tofu, sušenými rajčaty a olivami je skvělou volbou pro zdravý a rychlý oběd či večeři. Kombinace zeleniny, bílkovin a…
Brokolice rozebereme na malinké růžičky, pórek přepůlíme, omyjeme vevnitř a nakrájíme. Zeleninku orestujeme na plátku másla, přidáme pohanku a zalijeme vodou. Osolíme…
Kukuřičnou krupici dáme do kastrolu, zalijeme horkou vodou (cca 1 hrnek), osolíme a chvíli necháme stát. Poté provaříme, přiléváme postupně vodu do požadované hustoty.…
Čočku přebereme a namočíme na alespoň 3 hodiny do studené vody (můžeme nechat namočenou přes noc). Druhý den vodu slijeme, čočku zalijeme čerstvou vodou tak, aby sahala…
Na troše másla a oleje jsem opražila nakrájenou cibuli a pórky, až se zelenina rozvoněla po kuchyni, zalila jsem horkou vodou a nechala vařit doměkka. Poté jsem směs…
Připravíme si těsto podle návodu v polovičním množství (původní recept je na 2 pizzy). Brambory, řepu a cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Tofu rozmixujeme s…
Čirok přes noc namočíme a následující den uvaříme v čerstvé vodě doměkka (cca 50 minut). Protože vaření čiroku trvá dlouho, obvykle vařím větší množství najednou a…
Obě mouky promícháme s hraškou, solí a xanthanem, přidáme olej a po částech přiléváme vodu, až než zaděláme tužší nelepivé těsto. Z těsta odebíráme kousky velikosti…
Z mouky, droždí, prášku do pečiva, soli, pepře a vody umícháme řidší hladké těstíčko. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a zesklovatíme na něm drobně nakrájenou cibuli.…
Vajíčka předem uvaříme natvrdo. Necháme zchladnout, oloupeme a kráječem na vajíčka rozkrájíme.Vajíčka dáme do misky, přidáme Lučinu a Philadelphii, rozmačkáme a…
Slunečnicová semínka propláchneme, dáme do misky a zalijeme vodou.Rajčata také zalijeme vodou a vše necháme minimálně 2 hodiny nabobtnat.Slunečnicová semínka slijeme,…
Filé zakápneme citronem, osolíme, posypeme rozmarýnem a dáme na máslo do zapékací mísy, pečeme asi 25 minut. Mezitím vaříme v 4 dcl vody amarant asi 15 minut, po…
Cibuli osmahneme na oleji, přidáme mrkev a celer a za mírného podlévání dusíme do poloměkka ( zelenina nesmí plavat ). Přimícháme droždí, pohanku a jemně nastrouhaný…
Nejdříve si připravíme základ na bešamel. Celer nakrájíme na větší kostky, cibuli na hrubo a spolu s bobkovým listem, kuličkami pepře a nového koření dáme do hrnce.…
V hrnci osmažíme na drobno nakrájenou cibuli a česnek (při restování osolíme). Dáme mahá, chvilku restujeme, rajský protlak, opět krátce restujeme a pak zalijeme vývarem…