Noky v rajčatové omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenJako první uvaříme noky dle návodu a dáme bokem.Zapneme troubu na 180 stupňů.Na oleji zesklovatíme pokrájenou cibulku a přidáme nastrouhané tofu.Chvíli opékáme a potom…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jako první uvaříme noky dle návodu a dáme bokem.Zapneme troubu na 180 stupňů.Na oleji zesklovatíme pokrájenou cibulku a přidáme nastrouhané tofu.Chvíli opékáme a potom…
Těstoviny dáme vařit podle návodu. Slaninu nakrájíme na kousky, cibuli na drobno, česnek na plátky. Slaninu dáme opéct a když je hotová odebereme část na pozdější dobu.…
Do hrnce vlijeme olej, vhodíme drobně pokrájený česnek a necháme chvíli restovat. Jakmile začne česnek vonět, přilijeme mléko, ochutíme bujonovým práškem nebo jen solí a…
Na krekry rozemeleme kešu, slunečnicová semínka a lněná semínka a smícháme. Přidáme lahůdkové droždí, sůl a nabobtnalá chia semínka (čtvrt šálku chia semínek jsem…
Kukuřičnou krupici dáme do kastrolu, zalijeme horkou vodou (cca 1 hrnek), osolíme a chvíli necháme stát. Poté provaříme, přiléváme postupně vodu do požadované hustoty.…
Cibuli nakrájenou nadrobno si orestujeme v hrnci na oleji, zaprášíme mletou paprikou, přihodíme na větší kousky nakrájenou papriku, promícháme a přilijeme vývar nebo…
Cizrnovou mouku zalijeme vodou, rozmícháme dohladka a necháme 30 minut odstát. Vmícháme lahůdkové droždí, sušenou cibuli a česnek, kurkumu a sůl. Přivedeme k varu a za…
Mandle namočíme do vody a necháme nejlépe do druhého dne.Rajčata zalijeme horkou vodou a necháme chvíli namočená.Do mixéru dáme namočené mandle, lahůdkové droždí,…
Růžičky brokolice uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme vychladnout a nasekáme nadrobno.Do misky vložíme sýr, lahůdkové droždí, přidáme brokolici a promícháme…
Čirok přes noc namočíme a následující den uvaříme v čerstvé vodě doměkka (cca 50 minut). Protože vaření čiroku trvá dlouho, obvykle vařím větší množství najednou a…
Slunečnicová semínka propláchneme, dáme do misky a zalijeme vodou.Rajčata také zalijeme vodou a vše necháme minimálně 2 hodiny nabobtnat.Slunečnicová semínka slijeme,…
Filé zakápneme citronem, osolíme, posypeme rozmarýnem a dáme na máslo do zapékací mísy, pečeme asi 25 minut. Mezitím vaříme v 4 dcl vody amarant asi 15 minut, po…
Vrchní tmavé listy kapusty jsem odstranila a nechala na jiné použití. Světlejší listy kapusty omyjeme, necháme okapat a vyřízneme tvrdé části řapíků. Pohanku…
Všechny přísady kromě seitanové mouky rozmixujeme v 500 ml vody.K tekuté směsi přidáme seitanovou mouku, dobře promícháme a min. 10 minut hněteme. Poté necháme 10-30…
V hrnci osmažíme na drobno nakrájenou cibuli a česnek (při restování osolíme). Dáme mahá, chvilku restujeme, rajský protlak, opět krátce restujeme a pak zalijeme vývarem…
Ze všech surovin umícháme hustší těstíčko, které necháme asi 20 minut odpočinout. Nepřilnavou pánev potřeme lehce olejem, rozehřejeme a pomocí stěrky rozetřeme…
Špagety uvařte do měkka.Do mixéru vložte očištěné avokádo a všechny zbylé ingredience na omáčku (cottage, špenát, lahůdkové droždí, olivový olej, šťávu z citrónu, koření…
Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, zelí nakrájíme na tenké nudličky. Do hrnce dáme na sádlo orestovat vločky, zeleninu a česnek. Přidáme papriku a na kolečka…
Oloupeme brambory a nakrájíme na kostky. Mrkev a pór nakrájíme na kolečka, celer na kostky.Cibuli nakrájíme najemno a uzené tofu na kostky.Uzené tofu osmahneme v hrnci…
S podzimem přichází také sezóna dýňových polévek. V tomto receptu je k dýni přidána i mrkev, zázvor a koření. Lahůdkové droždí pak polévce zvýrazní chuť a dodá jí živiny…
Směs na ochucení pokrmů ze směsi oleje a lahůdkového droždí. Seženete ho v prodejnách se zdravou výživou, nebo větších obchodech. Má široké využití v teplé i studené…
Jemně opečený lilek s citronovým nádechem se skvěle snoubí s krémovou tofuricottou, šťavnatými houbami a křupavými ořechy. Tento kreativní a zdravý pokrm je ideální…
Krémová zeleninová polévka díky pečlivě vybraným surovinám s nízkým glykemickým indexem poskytuje vyváženou chuť i výživovou hodnotu. Jemná konzistence a bohatá…
Květák je nízkokalorický, ale zároveň obsahuje dostatek vlákniny, takže zvládne zasytit na delší dobu. Připravit jej můžeme velice snadno a to obalený v parmazánovém…