Květáková omáčka

Suroviny

1/2 většího květáku
1 palice česneku
2 lžičky lahůdkového droždí
1/2 hrnku parmazánu (minimálně)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Celou paličku česneku nahoře trošku seřízněte, zakápněte olejem a dobře zabalenou do alobalu upečte - asi 30 minut na 180 st.C.

  2. Květák rozeberte na růžičky a uvařte v osolené vodě do měkka. Pak jej - trochu zchladlý - přemístěte do mixovací nádoby.

  3. Do mixéru vložte i upečené vyloupnuté stroužky česneku, půl hrnku vývaru a sýr. Sýrem nemusíte šetřit. Vše umixujte do hladka. Osolte a opepřete dle chuti.

  4. Skladujte v uzavřené sklenici v lednici.
    Použití je velmi široké. Je ideální na těstoviny, k pečenému masu, k zelenině, při grilování .......

Komentáře k receptu Květáková omáčka

  • radiator radiator

    Tenhle recept jsem nějak přehlédla:-O Kombinace květáku, pečeného česneku a parmezánu je rozhodně zajímavá:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: květáková omáčka květáková omáčka na těstoviny omačka z květaku květákova omáčka recept testoviny s kvetakovou omáčkou omáčka z květáku na na těstoviny omacka květák recepty recept květaková omáčka kverakovaomacka kvetakova omacka se zeleninou omáčka květáková kvetakova omacka se sýrem kjetakova omáčka recept květáková smetanová omacka květáková omáčka s těstovinami květakova omáčka s lahůdkovym droždím květaková omáčka květáková omáčka a