Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová polévka zashuštěná pohankou

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 litr

1litr

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 477 kJ /
353 kcal
Bílkoviny22,17 g
Tuky2,98 g
Vláknina31,56 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 544 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy44,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme podle druhu buď na kostičky nebo nadrobno. Můžeme použít různé zbylé kousky jiné zeleniny "co dům dá". Vše dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a uvaříme na skus a nebo úplně doměkka a odstavíme. Krok 2: Do odstavené polévky přidáme pohankovou lámanku, množství podle požadované hustoty. Nakonec přidáme lahůdkové droždí. Zakryjeme poklicí a necháme cca 5-7 minut lámanku nasát polévkou. Krok 3: Do polévky na talíři přidáme nasekanou libovolnou nať bylinek.

TIP: Pohanka v naší kuchyni

Zveřejněno 16. 3. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka zashuštěná pohankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5J5B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka zashuštěná pohankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5J5B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mrkev, celer, celer, petržel, květák, kapusta růžičková, česnek, cibulka jarní, žampióny, sůl, pepř mletý, droždí lahůdkové, lámanky pohankové, petrželka

Přidat fotografie receptu