Rozinkový - litý perník
Recept ještě nebyl hodnocenMouku, cukr, vejce, mléko, skořici, prášek do perníku, sodu, džem a olej v míse smícháme.Přidáme rozinky a vše nalijeme do předem vymazaného a vysypaného pekáče.Vršek…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mouku, cukr, vejce, mléko, skořici, prášek do perníku, sodu, džem a olej v míse smícháme.Přidáme rozinky a vše nalijeme do předem vymazaného a vysypaného pekáče.Vršek…
Zo všetkých uvedených prísad urobíme drobenku.Jablká rozrežeme na polovice, vykrojíme opatrne jaderník a tým urobíme jamku. Každú jamku naplníme lyžicou džemu.Navŕšime…
Bílky vyšlehat s cukrem do tuhé pěny. Přidat žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni. Dále přidat prosátou mouku s kypřícím práškem a směs cesta zlehka…
Bílky s cukrem ušleháme na pevný sníh. Za stálého šlehání přidáme žloutky a vanilkový cukr. Znovu vyšleháme. Zlehka přidáváme mouku, smíchanou s mákem a kávou,…
Vajce s cukrom a vodou som vymiešala do peny, napokon som vmiešala olej a preosiatu múku. Plech som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala, zarovnala. Rúru som…
Jablka příčně překrojíme v polovině a pomocí nože či ostré lžičky v nich vydlabeme důlek - tak, abychom neporušili slupku. Vydlabanou dužinu dáme stranou. Smícháme…
Máslo rozpustíme. Vše smícháme dohromady, dáme péct na teflonový plech při 100-130 °C, který postavíme do většího plechu s vodou.Ovocná omáčka: Slijeme šťávu z kompotů,…
Vymiešame do peny maslo, cukor, vanilkový cukor a žĺtky z vajíčok. Potom pridáme ovsené vločky, kokosovú múčku, premiešame, pridáme múku, prášok do pečiva, kakao a…
Vajcia s cukrom vymiešam do peny, na konci miešania pridám olej. Múku, prášok do pečiva a sódu zmiešam a preosejem do cesta a opatrne vmiešam. Plech 27x37 cm. vysteliem…
Na Slovensku je tradíciou na Vianoce, podávanie opekancov. Toto jedlo sa podáva po kapustnici, ktorá je tiež tradičným jedlom. Chcem iba vysvetliť, čo sú to opekance. Ak…
Přidáno před 8 minutami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 6. 5. 2024 06:46
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Iva Trhoňová prozrazuje, co je Kouzlem domácí pekárny aneb Jak na pečivo snadno a skoro bez práce
Dort jako pod sklem: Zákusek ozdobený želatinou nejen, že skvěle chutná, ale taky krásně vypadá
Vyrobili jsme doma žužu jako z pouti: S jahodovou příchutí vyšlo jen na 20 Kč, chutná skvěle a je bez chemie