

Čertovo kuře
Suroviny 4 porce
- Kuřecí stehna
- 2 lžíce kremžské hořčice
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce džemu
- 2 lžičky medu
- Moravanka
- máslo
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Do misky dáme obě hořčice, džem, med, rozmícháme a stehna ve směsi obalíme.
Dáme na pekáč vymazaný máslem a dáme péct.
Když se maso zatáhne, přidáme celou Moravanku i s nálevem a pečeme do změknutí masa.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem dostala od přítelkyně, prý je to podle receptu pana Trošky. Dala jsem místo Moravanky čínskou směs.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Čertovo kuře
-
Proč je to čertovo?
Protože tam má být Moravanka s feferonkou, nebo přidat feferonky dle chuti strávníka. Jenže to by tam ta paní musela taky napsat. -
Já do tohoto jídla dávám klikve, přijdou mi aromatičtější a výraznější. Jinak
-
tak jsme po jídle bylo to vynikající i když to dost pálelo tak to snědli i děti fakt moc dobré ani jsem to nečekala
-
Dnešní oběd ... použila jsem ale králíka, docela jsem se obávala, že bude cítit a chutnat sladce, ale vůbec ne ... výborný s vrtulemi
-
Tak to je vážně pohádka....
. Udělala jsem přesně podle receptu, jako přílohu rýži. A myslím, že název je nadmíru výstižný- je to po čertech dobré kuře
-
Dnes jsem vyzkoušela Váš recept
A je opravdu vynikající
. Přítel o něm básnil celý den a to je co říct
Posílám bodík za super inspiraci
-
Také jsem dnes udělala a podle hodnocení strávníků je to
, jen jsem dnes musela něco dokoupit moravanku atd., chodíme po obchodě a manžel se ptá: "máš vše na to kuře"
, já jen odpovím: "miláčku, neuč orla lítat"
(no, jo orlici
), přijedeme domů a tá paní orlicová zjistí, že nemáme džem (natož brusinky), já měla jen jahod.marmeládu
, tak jsem tam musela přidat rybíz-ála brusinky
a víte, že to kuřeti neublížilo
opravdu je to
, proč čertovo
, no, je to lepší než napsat "kuřátko z anděla"
Bodík posílám
-
ahoj Jikotko tak tn recept je úžasnej!dávám ti bod:)Jen jsem to trošku upravila:)místo medu jsem dala sladkokyselou omáčku čínskou na kuře a fakt luxus.Jako přílohu jsem k tomu udělala vlasové nudle.Mazec-všem doporučuji
-
-
Ďakujem za pripomenutie, tento recept som už niekde videla a odskúšala. Viem, že manžel bol nadšený, ja tiež, lebo v podstate je to jednoduché a chutné, veľmi som sa nenarobila...
Takže si ho dám zas do plánu...
Jiřinka, zdravím!
+ -
Já hlava děravá, zapoměla jsem ti dát plusík a za kuřátko rozhodně musím
-
Tento recept znám pod názvem Kuře tři hořčic Lívie Klusové. Med nedávám. Smíchám po 2 - 3 kávových lžičkách hořčice = křemžské, plnotučné, dijonské a stejného množství rybizového džemu (nebo brusinek). Já dávám brusinky. Taky to chce použít opravdu jen Moravanku – podobné zeleninové směsi (Kunovjanka apod.)chuť posunou úplně jinam. Já jsem s manželem z tohoto kuřátka přímo nadšena. Oba máme rádi pálivá jídla. A tohle je přímo bombastické!!!
Několik lžiček brusinek přidávám i do výpeku. Podlévám jenom lákem z Moravanky. Rozporcované kuře (nebo kuřecí stehna) nejdřív osolím, mírně opepřím mletým pepřem a lehce posypu libovolnou směsí koření na pečené kuře. A pak na něho nahňácám směs z 3 hočic a brusinek. Pak již přesně podle receptu. Jiřinko, posílám bodík.
-
-
Taky nevím proč čertovo,asi se to nějak pojmenovat muselo,ale je to opravdu zvláštní chuť,moc nám to chutná...
-
Jiřko, proč čertovo? Kvůli té Moravanky? Jakou to má chuť? Med, džem, to musí být zajímavé a vlastně ještě řízlé tou Moravankou