

Královský banánový piškot
Suroviny klasický plech
- 7 vajec
- 15 dkg polohrubé mouky
- 280 g cukru
- 1 balíček vanilkového pudingu
- 250 ml mléka
- 200 g změklého másla
- 1 vanilkový cukr
- džem
- 5 ks větších banánů
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
Upečeme piškot (5 žloutků, 7 bílků, 15 dkg polohrubé mouky, 180 g cukru). 5 žloutků utřeme s cukrem, postupně přidáváme mouku a nakonec zlehka zapracujeme ušlehaný sníh z osmi bílků. Piškot pečeme při 160°C dorůžova (zhruba 15-20 minut).
1 balíček vanilkového pudinku uvaříme s 250 ml mléka a necháme vychladnout. Po dobu chladnutí mícháme, aby se nevytvořil škraloup. 200 g změklého másla utřeme do pěny se 100 g cukru, 2 žloutky a 1 vanilkovým cukrem. K této směsi pak postupně po lžičkách vmícháme pudinkový krém.
Upečený piškot potřeme džemem a obložíme na kolečka nakrájenými banány. Na banány opatrně navrstvíme připravenou náplň, hladce zarovnáme a vrch polijeme čokoládovou polevou (čokoláda na vaření roztavená v horké lázní s trochou tuku).
Poznámka od kuchařky
Lehký, výborný dezert, který zvládne každá hospodyňka.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Královský banánový piškot
-
Super a fotečka přesně dle mého gusta ,hned vím na jaký plech to dát. V pozadí kuchyňské kachlíky s normovaným rozměrem !
Banánové řezy se u nás dlouho "nevychladí" !
-
-
Měla jsem možnost ochutnat tuto banánovou mňamku, přímo od šikulky kuchařinky Natálky a musím konstatovat, že byla opravdu luxusní
-
Děkuju moc za přijetí Bibinko, svých receptíků mám hromadu, jen ne moc fotek, takže musím vařit a péct, ať se s vámi o mé výtvory mohu podělit
-
natalie.n: Natalie, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti tu líbilo
K receptu-to by si u nás pochutnal taťulda, on banány tuze rádDávám ti 7. boda
-
Jak píšu u fotky, jelikož se rychle snědl, zapomněla jsem a nestihla jsem udělat fotku řezu na talíři, ale brzy ho zase udělám, takže fotku doplním..a jinak co se týče počtu vajíček, určitě se dá upravit..ten piškot se dá v pohodě udělat z pěti vajec, pol.mouky - je nadýchaný a velmi chutný, bez kypřicího prášku lahodí hlavně mužům, jelikož je pak nepálí žáha..a co se týče krému, když uděláš hustší puding, krém sám drží a žloutky nejsou třeba
-
dahoja:já myslím, že by ten piškot šel udělat menší,nebo i jiný. Do krému bych bez tepelné úpravy žloutky ani nedávala,je tam pudink a ten krémsám o sobě zjemní a vychutí, tím bys taky ušetřila. Dá se to poupravit,aby to bylo dostupné a zůstalo to chutné. Tak nevěš hlavu
-
chtěla jsem zkusit, ale těch vajec je moc: (
-
-
líbí se mi moc..
-
Moc pěkný a určitě moc dobrý
-
Vypadá to hezky ale dej prosím ještě foto hotového moučníku, řezu.
Dnes ses zaregistrovala, bacha, hrozí závislost,ať ti to vaří