Pravé višně v čokoládě
Recept ještě nebyl hodnocenVýroba višní v čokoládě je běh na dlouhou trať: Višně v lihu je nejjednodušší si připravit v předstihu svépomocí: Velké, pevné, omyté, odstopkované, nevypeckované …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 774 kJ / 424 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 8,00 g |
| – nasycené | 2,00 g |
| – nenasycené | 6,00 g |
| –– mononenasycené | 1,00 g |
| –– polynenasycené | 5,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 11 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 87,00 g |
| – cukry | 87,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Výroba višní v čokoládě je běh na dlouhou trať: Višně v lihu je nejjednodušší si připravit v předstihu svépomocí: Velké, pevné, omyté, odstopkované, nevypeckované …
Upečený a vychladlý korpus si nakrájíme na kousky a máčíme do misek. V každé misce je 200 ml vody, 2 lžičky moučkového cukru, 5 lžic rumu, ale může být i víc a…
upečeme muffiny - prodávají se bud jako směs v pytlíku od Dr.Oetker nebo i jiné firmy normálně v Kauflandu atd a nebo si najdeme jakýkoli jiný receptík co je zde na netu…
Celá vejce vyšlehat s cukrem, kořením, kůrami do husté pěny, lehce vmíchat mouku s kypřícím práškem a nakonec okapané rozinky, pokrájené datle a fíky, prosypané hrubou…
Vyšleháme pořádně žloutky s polovinou cukru (aspoň 4 minuty), poté vyšleháme bílky s druhou polovinou cukru (nepřešlehat!!) a jemně vmícháme ke žloutkům, přidáme 120 g…
Žloutky s cukrem utřete s polovinou cukru a bílky vyšlehejte s druhou polovinou cukru. Stěrkou smíchejte dohromady a opatrně přimíchejte mouku. Roztáhněte na plech, kde…
Maketa hrusického kostela je dutá, ve zvonici je pohyblivý čokoládový zvon, v hlavní lodi jsou lavice. Maketa je součástí dortu (korpus je z polystyrenu, ostatní je…
Postupy najdete na youtube jako fondant flowers tutorial. Doporučuji začít od těch nejjednodušších. Hodně zdaru! Dortům tyto cukrové ozdoby dodají nádech luxusu.
Upečeme a naplníme krémy (já použila vanilkový korpus, krém mascarpone s malinami a kakaový korpus a pistáciový krém s praženými pistaciemi)Celý dort potřeme čokoládovou…
Jakýkoli dort potáhneme fondantem a odzdobíme dle fantazie.
Žloutky ušleháme s cukrem a pak postupně přidáváme olej, mléko, mouku smíchanou s práš. do pečiva a nakonec vmícháme do tuha ušlehané bílky. Vlijeme do formy a pečeme…