Domácí kaiserky

jipohe Kuchařka: jipohe

Doba přípravy: 90 minut 12 ks Slané pečivo 8 názorů

Suroviny

250 g mouka hladká
250 g mouka polohrubá
1 lžička sladěnky (med,cukr)
2 lžičky soli
20 g droždí
100 ml podmáslí
160 ml vody
60 g sádla
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy robota dáme veškeré suroviny a zapneme na stupeň 2. Po 10 minutách vypneme a necháme v míse kynout 40 minut.

  2. Vytvarujeme rohlíky nebo housky či kaiserky a znova necháme na plechu kynout 30 minut (zakryjeme, aby těsto neokoralo).

  3. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C cca 20 minut.

Poznámka

ČL = čajová lžička

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 37 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí kaiserky

  • spagetka spagetka

    jipohe: Není třeba tak prudce, naopak, pokud se něco chce někdo, co neumí, naučit, musí nějak začít. Každý jsme nějak začínali a určitě první pokusy nebyly ty nej nej......;-);-);-)

    Milada: Na druhou stranu - zbytečně odsuzujete recept, ten za to fakt nemůže. Každý nějak začínáme, je lepší se poradit ať už tu na webu, nebo někde v rodině, u známých, přátel... Nikdo učený z nebe nespadl ani my jsme neměli a ni doposud nemáme vždy dokonalé výrobky ;-);-);-)
    a jednu připomínku: než bych suroviny vyhodila do koše, poradila bych se, jak to napravit, jak z toho udělat cokoli, aby se to nemuselo vyhazovat. Tomu se říká plýtvání potravinami a to si teda může v dnešní době dovolit málokdo.
    Hlavu vzhůru, příště to bude lepší a hlavně - nebojte se zeptat, i kdyby to byla sebevětší "pitomost" ;-);-);-);-):yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • rujet rujet

    Tak nevím, včera jsem udělala housky a rohlíky podle tohoto receptu a velmi se povedly.S těstem se krásně pracovalo, krásně nakynulo.Je fakt, že jsem pečivo přece jen potřela vajíčkem,ale výsledek byl vynikající. A to peču rohlíky, housky, veky apod. každou chvíli z jiného receptu.
    Chválím a znovu použiji.
    Nechápu, jak se to mohlo někomu nepodařit.:yes::-p:-K

    Odpovědět

  • jipohe jipohe(autor receptu)

    Milada:chyba bude u vás neboť toto pečivo peču již rok je vynikající a naopak těsto je řidší než tuhé a dělám přesně podle receptu zde.Kvásek nikdy nedělám už taky leta a na žádné kynuté těsto.Je to osvědčený a prověřený recept.Pokud jste dala málo tekutin stačilo přilít vodu.Nemáte se pouštět do pečení něčeho na co nestačíte!

    Odpovědět

  • Milada Milada(neregistrovaná)

    ty lidi co psali komentáře pravděpodobně to nedělali.
    Fotografie je pravděpodobně koupeneho peciva.
    Něco na tom receptu není v pořádku.
    Včera jsem to dělala. Vsechno uděláno podle postupu práce. Těsto bylo strasne tuhé a nic nevykynulo.
    Měla jsem naděje ze co nakyne v troubě . NIC. Vsechno šlo do smetí nebylo to vůbec k jídlu.
    Snad je třeba první udělat klásek . Tento bod tady není napsaný . Mozna ze jak člověk pece a ma skusenost
    Si něco takového ma domyslet .
    Bylo by lepší ten recept úplně zlikvidovat.

    Odpovědět

  • jipohe jipohe(neregistrovaný)

    Nepotírám jen před vložením do trouby je postříkám vodou rozprašovačem a pak sypu semínky či sýrem.Jsou mnohem lepší a chutnější než kupované a vydrží až 3 dni vláčné ovšem dříve se snědí.Kupované jsem přidala neb nic jiného mě v ten moment nenapadlo.

    Odpovědět

  • rujet rujet

    Tohle přece musí být lepší, než ty nafoukané z obchodu.
    Ničím nepotíráme?:yes:

    Odpovědět

  • rujet rujet(neregistrovaný)

    Ničím nepotíráme?:-(

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Věřím, že lepší než kupované ;-), vypadá dobře :-p +1 :yes::-K

    Odpovědět

Tématické fráze: domaci kaiserky domácí kaiserky recept recept na domácí kaiserky kaiserka recept domaci kaiserka domací pečivo kaiserky kaiserky recept recept na kaiserky domácí kaizerky domácí kaiserky - recept kaiserky domácí kaiserky recepty domaci kajzerky pečivo kaiserka domácí housky top recepty domácí pečivo domácí kaislerky pečeme kaiserky domácí keiserky domaci kaizerka