Valašský frgál
Recept ještě nebyl hodnocenKdo by neměl rád valašské frgály z tenkého těsta s bohatou náplní! Podle tohoto receptu je snadno zvládnete. Náplň připravíte ze sušených jablek, hrušek a povidel a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 136 kJ / 272 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
| Tuky | 1,20 g |
| – nasycené | 0,20 g |
| – nenasycené | 0,72 g |
| –– mononenasycené | 0,12 g |
| –– polynenasycené | 0,60 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 14,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 24 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 56,00 g |
| – cukry | 44,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Kdo by neměl rád valašské frgály z tenkého těsta s bohatou náplní! Podle tohoto receptu je snadno zvládnete. Náplň připravíte ze sušených jablek, hrušek a povidel a…
Lahodná a rychlá povidla si snadno můžete připravit z nasušených hrušek a jablek. V tomto receptu navíc odpadá časově náročnější zavařování. Hotová povidla si jednoduše…
Suroviny ne těsto dáme do domácí pekárny v pořadí jak jsou uvedené. Dáme program TĚSTO. Hrušky nakrájíme na menší kostky a namočíme do horké kávy. Čokoládu rozlámeme…
Hrušky, švestky a fíky namočíme, přidáme cukr a vaříme v menším množství vody doměkka. Necháme okapat na cedníku a zachycenou tekutinu dáme stranou. Plody pomeleme…
Mouku dáme na vál, přidáme sůl, prášek do pečiva a sodu bicarbonu, přiléváme kefír, vypracujeme těsto. Necháme půl hodiny odpočinout.Těsto na pomoučeném vále rozválíme,…