Vinná klobása pečená v troubě (bez tuku)
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduchý recept pro všechny masožravce na rychlou večeři či oběd. Pečeme bez tuku, takže se vyhneme případnému nepříjemnému připálení. Podáváme nejlépe s bramborovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 059 kJ / 253 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 20,00 g |
– nasycené | 12,00 g |
– nenasycené | 8,00 g |
–– mononenasycené | 3,00 g |
–– polynenasycené | 5,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,50 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 820 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 4,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jednoduchý recept pro všechny masožravce na rychlou večeři či oběd. Pečeme bez tuku, takže se vyhneme případnému nepříjemnému připálení. Podáváme nejlépe s bramborovou…
Vinnou klobásu pokrájíme na cca 12-ti centimetrové nožičky, každou obalíme v plátku slaniny a uložíme do zapékací mísy nebo malého pekáčku, kterou není nutné vymazávat…
Klobásu zatočíme do šneků a zafixujeme špejlí. Potřeme solamylem smíchaným se sojovou omáčkou a poklademe na plech s pečícím papírem do trouby rozehřáté na 170 stupňů…
Do zapékacího pekáče dáme rozehřát sádlo, z vinné klobásy si uděláme šneky, které zajistíme špejlí, trochu je okořeníme tymiánem a opečeme z obou stran jen mírně a…
Klobásu rozdělte na čtyři porce, stočte do šneku a propíchněte špejlí.Obalte v mouce, ve vajíčku se solí( já nesolila) a ve strouhance s majoránkou. Na pánvi pomalu…
Klobásu svinutou do šneku a zajištěnou špejlí jemně posypeme grilovacím kořením a zprudka opečeme po obou stranách. Pak ji nakrájíme na 3-4 cm špalíčky. Brambory…
Do dvou litrů osolené vody dáme vařit dvě pokrájené cibule i se slupkou, tři neoloupané stroužky česneku a hovězí maso, pokrájené na kostičky. Po hodině pomalého…
Klobásku rozdělíme na 4 díly, zavineme je do pevných šneků a spíchneme krátkou grilovací jehlou (lze použít i špejli, nejlépe s hrotem, ale tu před propichováním…
Vinná klobása nemusí být podávána fádně s kaší. Zkuste pro jednou využít její tvárnost při přípravě slaného koláče se zeleninou. Naprosto geniální je využití tortill…
Klobásu rozdělte na 3 díly a každý kousek stočte do pevného šneka a propíchejte špejlí. V remosce nechte rozpálit sádlo, na kterém osmahnete klobásy z každé strany 3…
Vinnou klobásu smotáme do dvou šneků, které zpevníme párátky a obalíme v hladké mouce.Brambory a česnek nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přidáme vejce, koření a…
Připravíme si klasické bramborákové těsto. Nivu rozdrobíme do misky a tvarůžky pokrájíme na drobné kostičky. Oba sýry smícháme a polovinu této směsi přidáme k těstu.…
Do pekáčku dáme rajčátka, kečup, protlak, na větší kusy nakrájenou cibuli, česnek, vodu, osolíme a opepříme a promícháme.Klobásu rozdělíme na 6 stejně dlouhých dílků,…
Z vinné klobásy připravíme skvělý letní oběd, ve kterém využijeme i zeleninu z naší zahrádky. Vše stačí společně zapéct v troubě. Pokud by nám nestačila zeleninová…
Cibuli a pórek nakrájíme na kolečka, papriku na čtverečky. Poklademe do pekáčku, nejdřív cibuli a pak pórek s paprikou.Stočíme klobásu a položíme na zeleninu. Postříkáme…
Oškrábané, omyté, nakrájené brambory uvaříme doměkka, slijeme.Než se uvaří, nastrouháme najemno 3-4 lžíce křenu a krátce povaříme ve smetaně. Můžeme, ale nemusíme,…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme vymačkanou vinnou klobásu, prudce ji opečeme za stálého míchání a rozmělňování vařečkou.Přidáme najemno nakrájený česnek,…
Znáte zapékance nebo také šoldry? Jde o zapečenou vinnou klobásu v kynutém těstě, jídlo, které se na Těšínsku podává jako tradiční na Bílou sobotu nebo o Velikonoční…
Klobásu si stočíme do šneku, dáme na plech, podlijeme troškou vody a v troubě, vyhřáté na 180 stupňů zapečeme 15 minut. Pak plech vyndáme a na každého šneka dáme kupičku…
Syrové brambory nahrubo nastrouháme, smícháme se solí (solíme podle chuti) a rozprostřeme do olejem lehce pomaštěného pekáčku. Navrch položíme plátky cibule. Zapékáme…
Oloupané brambory nakrájíme společně s očištěnou mrkví na kolečka a uvaříme do měkka, poté slijeme vodu, přidáme máslo, sůl a brambory rozšťoucháme.Přidáváme pomalu…
Křidýlka omyjeme a odřízneme kůži, aby vznikla kapsa. Pak si uděláme náplň. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme slaninu, česnek, vinnou klobásku vymačkáme ze střívka…
Vinnou klobásu stočíme do "klubíčka", sepneme párátkem nebo špejlí, aby se nerozmotala, obalíme v mouce, do které můžeme přidat koření podle chuti - grilovací, papriku…
Žampionům oddělíme nožičky(dáme je stranou) a hlavičky si vydlabeme na plnění, omyjeme a osušíme. Pak si připravíme náplň:do misky si vymačkáme vinnou klobásu,…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami