Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou

Suroviny 2 porce

cca 350 g vinné klobásy (na 4 akorátní šnečky)
cca 300 g kysaného zelí
3 menší až střední cibule
4 stroužky česneku nakrájené na plátky
pivo (lila jsem a upíjela od oka)
1 slabá polévková lžíce sádla
1 polévková lžíce třtinového cukru
1 lžička červeného vinného octa
olej
pepř
(- bramborová kaše)

Postup přípravy receptu

  1. Troubu jsem dala rozehřát na 190°C.

  2. Klobásku jsem si rozdělila na 4 díly, zavinula je do pevných šneků a spíchla krátkou grilovací jehlou (lze použít i špejli, nejlépe s hrotem, ale tu doporučuji před propichováním namočit do vody kvůli pečení).

  3. Cibuli jsem nakrájela na měsíčky, osmahla na oleji, dokud nezměkla a nechytla trošku barvu. Podlila jsem ji troškou vody (cca 2-3 polévkové lžíce), promíchala a zaprášila cukrem a nechala rozpustit.

  4. V pekáčku jsem smíchala kysané zelí, z nějž jsem vymačkala tekutinu, většinu cibule (trochu jsem nechala na konec na ozdobu), lžíci sádla, plátky česneku a trochu pepře.

  5. Rozprostřela jsem zelnou směs po pekáči, nahoru položila klobásové šneky, podlila asi 1dcl piva (deci do pekáče, lok do sebe) a dala do trouby. Popravdě jsem moc nehleděla na čas. Koukala jsem se, jakou dostávají barvu, po čase jsem je obrátila, aby chytly barvu i zespodu (bohužel mi klobásky popraskaly), a pak jsem je zase obrátila zpátky. Když se mi zdálo, že je třeba, podlila jsem je trochou piva a promíchala zelí. Až měly pěknou opečenou barvu, vypnula jsem troubu. Mohly se péct cca 30minut.

  6. Servírovala jsem s bramborovou kaší, která byla naprosto skvělá v kombinaci se sladkokyselým zelím, a navrch jsem dala ještě trošku ohřáté karamelizované cibulky.

Komentáře k receptu Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou

  • ciocarlia ciocarlia(neregistrovaná)

    Dovolím si maličké vylepšení: klobása se na zelí spíše dusí než peče a samozřejmě praská. Zapékání do červena trvá dost dlouho. Před tím, než jsem ji dal péci, jsem ji tedy při třetí přípravě podle tohoto receptu lehce opekl na pánvi. Přípravu to zrychlilo a bylo to lepší. A ještě jednu věc - souhlasím s tím, že lépe je použít černé pivo, má to šmrncovnější chuť.

    Odpovědět

  • ciocarlia ciocarlia(neregistrovaná)

    Běžně recepty nechválím, ale tenhle si zaslouží výjimku. Moc dobré. Vypadá to, že mám jednoduché a skvělé menu na Štěpána pro širší rodinu, která se bude mezi oblizováním určitě na recept ptát..

    Odpovědět

  • Jarka Jarka(neregistrovaná)

    Vynikajici recept,uzasne chutna kombinace. Dekuji moc za inspiraci.:-p:-K:-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • ada ada(neregistrovaná)

    úplně supr recept, jen to pivo bych dala černé, byla to výborná nasládlá chuť, díky :yes:

    Odpovědět

  • ada ada(neregistrovaná)

    úplně supr recept, jen to pivo bych dala černé, byla to výborná nasládlá chuť, díky :yes:

    Odpovědět

  • Tereza Blazkova Tereza Blazkova

    Kaczik :-K, výborný oběd :-), moc jsme si pochutnali :yes:. Děkuji za receptík. Bodíka jsem Ti už dala předtím, tak teď jenom fotečka ;-).

    Odpovědět

  • Prpcek Prpcek

    Dnes jsem realizoval. Mám rád jednoduché recepty, které obsahují dobrý nápad a "ozvláštnění" běžných surovin, takže přidávám bodík. Pouze jsem se nedržel doporučení autorky a málo upíjel pivko, takže zelí bylo lehounce nahořklé, ale i tak dobré. Příště použiji pivo černé a budu více upíjet. :-D:yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Dala bych si:-p:-p:-p +15

    Odpovědět

  • Nikina Nikina

    Velmi pěkné :yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

  • medmic medmic

    Po vinné se můžu utlouct, tohle bych si teda rozhodně dal :):yes:

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    :yes::yes::yes:vypadá to báječně...vinnou klobásu u nás můžeme ;-):yes:

    Odpovědět

  • sidonie sidonie

    mňam,to musím určitě udělat,ukládám a dávám bodík:yes::-K

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Velmi povedené :yes: ... a ta třetí fotka je luxusní :-O:-O:-O

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Výborný nápad, objevila jsem v mražáku poslední vinnou kklobásku, to by nám šmakovalo :-p:-p:yes::yes: a určitě taky br.kaši

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vinna klobasa v troube vinná klobása pečená v troubě vinná klobása na zelí vinná klobása se zelím vinná klobása pečená v troubě se smetanou vinná klobása - pečená v troubě bílá klobása pečená v troubě bílá klobása na zelí pecena vinna klobasa vinné klobásy na zelí pečená vinná klobása recept klobása na zelí jak dlouho péct vinnou klobásu vinna klobasa pecena klobása pecená na zelí vinná klobása v zelí bílá klobása se zelím kysané vinná klobása na kysaném zelí vina klobasa na zeli pečená klobása