Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)

Jiné maso Doba přípravy: 60 minut 7 názorů

Jiné maso Doba přípravy: 60 minut 7 názorů

Suroviny 3 porce

600 g vinné klobásy
3 menší cibule na kolečka
3 lžíce sádla
1 lžíce třtinového cukru
300 g kysaného zelí
1 lžička červeného vinného octa
4 stroužky česneku na plátky
sůl a kmín
200 ml světlého piva
bramborová kaše k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Klobásu rozdělte na 3 díly a každý kousek stočte do pevného šneka a propíchejte špejlí. V remosce nechte rozpálit sádlo, na kterém osmahnete klobásy z každé strany 3 minuty a vyndejte je ven na talíř.

  2. Cibuli osmahněte na výpeku doměkka a světle zlaté barvy. Poté podlijte trochou horké vody, zaprašte cukrem a nechte ho zkaramelizovat.

  3. Do remosky rozložte kysané zelí a smíchejte je se zkaramelizovanou cibulí. K zelí přidejte zbývající lžíci sádla, vinný ocet, česnek, sůl a kmín. Vše dobře promíchejte.

  4. Navrch pak položte klobásy, podlijte je 200 ml piva a pečte asi 30–40 minut dozlatova. Podle potřeby podlévejte, případně klobásy obraťte, aby byly zlaté z obou stran.

  5. Můžete servírovat, s bramborovou kaší jako já, je to výborná varianta i bez bramborového salátu, jak jsme zvyklí.

Poznámka od kuchařky

Recept byl připravován dle kuchařky ,,Pečeme zdravě a chutně,,.

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Komentáře k receptu Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)

  • Dajda Dajda

    Eja57: Mám to v plánu, poslední adventní týden většinou někdy udělám klobásu - Kaczikův recept už mám dlouho v oblíbených. Opisovali oba dva ze stejného zdroje - jde o albertovský recept. To je samozřejmě v pořádku, jen by neškodilo uvést zdroj. :-!

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    Dajda: No máš určitě pravdu, mi to ani po pátém přečtení tak nepřišlo, dělala bych to plus/minus stejně. Ale že by Jürgen opsal 6 let starý recept si nemyslím...ale že bych si to s chutí dala s tou brkaší, to teda jo:yes:

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    Jsou dva postupy výroby karamelu, jeden je bez vody a druhý s vodou. Výhoda vody je, že se to pak nesmí míchat :)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Eja57: To tedy opsané je, žádná náhoda. Naprosto stejný postup včetně onoho trošku nelogického podlití vodou a následného zaprášení cukrem, detailně stejné suroviny (červený vinný ocet, třtinový cukr), stejné výrazy, to by muselo být vnuknutí :-O, aby dva lidé stvořili takhle podobný text po obsahové i stylistické stránce. Jsem zvyklá s texty pracovat a občas vás prostě něco přímo praští do oka. Možná, že autor jenom opisoval ze stejného zdroje, kde byla i fotka, jak jídlo naservírovat ....... Těch náhod je trochu hodně. Jídlo ovšem vypadá dobře a hodí se pro zimní čas.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    Dajda: je to hodně podobné, což asi u kombinace vinné klobásy a kysaného zelí se není co divit, ale opsané to podle mne není...náhoda...

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    yanull: A úplně nejlepší by bylo neopisovat! :-O https://www.toprecepty.cz/recept/39054-vinna-kloba...

    Odpovědět

  • yanull yanull (moderátorka)

    Možná by bylo lepší nejprve do cibule přidat cukr, nechat ho zkaramelizovat a pak teprve podlít. ;-)

    Odpovědět