Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)

Hodnocení receptu je 4,3 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurgen.k Jurgen.k

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 547 kJ /
2 282 kcal
Bílkoviny94,94 g
Tuky165,77 g
Vláknina27,32 g
Cholesterol 341 mg
Sodík 7,35 g
Sůl18,00 g
Sacharidy83,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Klobásu rozdělte na 3 díly a každý kousek stočte do pevného šneka a propíchejte špejlí. V remosce nechte rozpálit sádlo, na kterém osmahnete klobásy z každé strany 3 minuty a vyndejte je ven na talíř. Krok 2: Cibuli osmahněte na výpeku doměkka a světle zlaté barvy. Poté podlijte trochou horké vody, zaprašte cukrem a nechte ho zkaramelizovat. Krok 3: Do remosky rozložte kysané zelí a smíchejte je se zkaramelizovanou cibulí. K zelí přidejte zbývající lžíci sádla, vinný ocet, česnek, sůl a kmín. Vše dobře promíchejte. Krok 4: Navrch pak položte klobásy, podlijte je 200 ml piva a pečte asi 30–40 minut dozlatova. Podle potřeby podlévejte, případně klobásy obraťte, aby byly zlaté z obou stran. Krok 5: Můžete servírovat, s bramborovou kaší jako já, je to výborná varianta i bez bramborového salátu, jak jsme zvyklí.

TIP: Jak připravit vinnou klobásu

Zveřejněno 16. 12. 2020

Poznámka autora Jurgen.k

Recept byl připravován dle kuchařky ,,Pečeme zdravě a chutně,,.

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WMyn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WMyn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Eja57: Mám to v plánu, poslední adventní týden většinou někdy udělám klobásu - Kaczikův recept už mám dlouho v oblíbených. Opisovali oba dva ze stejného zdroje - jde o albertovský recept. To je samozřejmě v pořádku, jen by neškodilo uvést zdroj. :-!

Dajda: No máš určitě pravdu, mi to ani po pátém přečtení tak nepřišlo, dělala bych to plus/minus stejně. Ale že by Jürgen opsal 6 let starý recept si nemyslím...ale že bych si to s chutí dala s tou brkaší, to teda jo:yes:

Jsou dva postupy výroby karamelu, jeden je bez vody a druhý s vodou. Výhoda vody je, že se to pak nesmí míchat :)

Eja57: To tedy opsané je, žádná náhoda. Naprosto stejný postup včetně onoho trošku nelogického podlití vodou a následného zaprášení cukrem, detailně stejné suroviny (červený vinný ocet, třtinový cukr), stejné výrazy, to by muselo být vnuknutí :-O, aby dva lidé stvořili takhle podobný text po obsahové i stylistické stránce. Jsem zvyklá s texty pracovat a občas vás prostě něco přímo praští do oka. Možná, že autor jenom opisoval ze stejného zdroje, kde byla i fotka, jak jídlo naservírovat ....... Těch náhod je trochu hodně. Jídlo ovšem vypadá dobře a hodí se pro zimní čas.

Dajda: je to hodně podobné, což asi u kombinace vinné klobásy a kysaného zelí se není co divit, ale opsané to podle mne není...náhoda...

yanull: A úplně nejlepší by bylo neopisovat! :-O https://www.toprecepty.cz/recept/39054-vinna-kloba...

Možná by bylo lepší nejprve do cibule přidat cukr, nechat ho zkaramelizovat a pak teprve podlít. ;-)

Suroviny:
klobása vinná, cibule, sádlo, cukr třtinový, zelí kysané, ocet vinný červený, česnek, kmín celý, pivo světlé, kaše bramborová

Přidat fotografie receptu