Chutné zapečené žampiony
Recept ještě nebyl hodnocenŽampionům oddělíme nožičky(dáme je stranou) a hlavičky si vydlabeme na plnění, omyjeme a osušíme. Pak si připravíme náplň:do misky si vymačkáme vinnou klobásu,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žampionům oddělíme nožičky(dáme je stranou) a hlavičky si vydlabeme na plnění, omyjeme a osušíme. Pak si připravíme náplň:do misky si vymačkáme vinnou klobásu,…
Do mísy vyklepneme vejce, přidáme zakysanou smetanu, olej, nahrubo nastrouhanou cuketu a promícháme.Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, sůl, pepř, bylinky a…
Z klobásy vymačkejte po malých částech obsah a zformujte do knedlíčků, jde to snadno.Na oleji nebo sádle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, zasypte ji moukou a…
Květák a brokolici uvaříme do poloměkka a drobně nasekáme. Klobásu vymáčkneme ze střívka, žloutky oddělíme od bílků a přidáme je spolu s klobásovou směsí a jemně…
Krůtí křídla v kloubu rozdělíme a opatrně všechny části vykostíme, abychom získali 4 kapsy.Na každý plátek anglické slaniny vytlačíme ze střívka část klobásy. Slaninu s…
Vinnou klobásu si nařežeme na porce a smotáme do tvaru šneka a konec připíchneme párátkem, aby se nám nerozjely. Ve středu šneka vznikne otvor, do kterého vtlačíme půlku…
Klobásu svinutou do šneku a zajištěnou špejlí jemně posypeme grilovacím kořením a zprudka opečeme po obou stranách. Pak ji nakrájíme na 3-4 cm špalíčky. Brambory…
V misce smícháme vidličkou mouku s pivem. Přidáme studenou vodu a mořskou sůl. Vyšleháme dohladka. Necháme cca hodinu při pokojové teplotě odpočinout. Po této době do…
Vinnou klobásu smotáme do dvou šneků, které zpevníme párátky a obalíme v hladké mouce.Brambory a česnek nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přidáme vejce, koření a…
Klobásy svineme do spirálek a ty spíchneme párátky. Všechny suroviny na marinádu smícháme.Klobásy potřeme marinádou a vložíme na plech s pečícím papírem do…
Vinnou klobásu nakrájíme na kratší špalíky nebo z ní uděláme dva šneky, které zpevníme párátkem a osmažíme je dozlatova na malém množství oleje.Po osmažení klobásy…
Vinnou klobásu smotáme do menších šneků, které zajistíme párátky nebo ji pokrájíme na cca 10-ti centimetrové dílky. Pak obalíme v hladké mouce.Vejce vyšleháme s kořením…
Oškrábané, omyté, nakrájené brambory uvaříme doměkka, slijeme.Než se uvaří, nastrouháme najemno 3-4 lžíce křenu a krátce povaříme ve smetaně. Můžeme, ale nemusíme,…
Vinnou klobásu pokrájíme na cca 12-ti centimetrové nožičky, každou obalíme v plátku slaniny a uložíme do zapékací mísy nebo malého pekáčku, kterou není nutné vymazávat…
Vykostěné krůtí stehno rozprostřeme, naklepeme, osolíme, opepříme. Vinnou klobásu vytlačíme ze střívka na maso, rovnoměrně rozetřeme. Poklademe zeleninou (měla jsem…
Klobásku rozdělíme na 4 díly, zavineme je do pevných šneků a spíchneme krátkou grilovací jehlou (lze použít i špejli, nejlépe s hrotem, ale tu před propichováním…
Kapustové listy se skvěle hodí pro přípravu různě plněných závitků. Tentokrát je naplníme lahodnou směsí z vinné klobásy. Celý závitek ještě obalíme do slaniny a…
Dozlatova upečená vinná klobása je klasika, která si našla cestu i na sváteční stoly. Pochutnat si na ní můžeme i mimo Vánoce, například v kombinaci s jemnou bramborovo…
Zapečená vinná klobása se bude hodit jako rychlý oběd nebo večeře. Tento velmi oblíbený pokrm se na pultech obchodů objevuje s nadcházejícím chladným obdobím a pokud…
Rychlý oběd nebo večeři z vinné klobásy zvládnete hravě během 30 minut a určitě si pochutnáte. Vinná klobása v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré je skvělou volbou pro…
Z vinné klobásy uděláme kratší klobásky a to tak, že otáčíme několikrát ve stejném směru a poté odstřihneme (z toho jsem měla trochu strach, ale bylo to v pohodě).Každou…
Brambory oloupeme, nastrouháme najemno, dáme na vál, doprostřed uděláme důlek, vklepneme do něj vejce, osolíme, přisypeme prosátou mouku a vypracujeme těsto.Těsto…
Na rozválený plát těsta rozetřeme kečup, posypeme česnekem, stočíme vinné klobásy, mezi klobásy dáme šunku, slaninu, posypeme nivou a hustě strouhanou cihlou. Dáme do…
Vinnou klobásu stočíme do "klubíčka", sepneme párátkem nebo špejlí, aby se nerozmotala, obalíme v mouce, do které můžeme přidat koření podle chuti - grilovací, papriku…