Zapečená vinná klobása s rozmarýnem, tymiánem a bramborami v jednom pekáči, zalité smetanou

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 50 minut 2 porce Pro začátečníky 10 názorů

Suroviny

vinná klobása podle strávníků
brambory podle strávníků
200 ml smetany na šlehání
3 větvičky rozmarýnu
1 větší cibule
Sádlo nebo olej
dost pažitky
tymián
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do zapékacího pekáče dáme rozehřát sádlo, z vinné klobásy si uděláme šneky, které zajistíme špejlí, trochu je okořeníme tymiánem a opečeme z obou stran jen mírně a vyndáme je.

  2. Ve výpeku osmažíme cibuli nakrájenou na měsíčky, jen dorůžova, na ní dáme nakrájené brambory na větší svislé kusy, osolíme, opepříme, dáme na ně polovinu otrhaného rozmarýnu, trošku tymiánu a polovinu pažitky, pak promícháme.

  3. Na brambory položíme osmažené šneky klobásy, posypeme zbytkem rozmarýnu a pažitkou a dáme zapéct do vyhřáté trouby na 200°C přikryté.

  4. Po 15ti minutách všechno zalijeme promíchanou smetanou a dopečeme až jsou brambory měkké (asi 20-30 minut), ze smetany vznikne šťáva a už dopékáme bez přikrytí.

Poznámka

Tak jsem si řekla, proč to dělat všechno zvlášť, když to jde v jednom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 133 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečená vinná klobása s rozmarýnem, tymiánem a bramborami v jednom pekáči, zalité smetanou

  • Frantiska Frantiska

    vyzkouseno :) jen jsem z bylinek dala jenom rozmaryn a nepouzila jsem cibuli. Vsechno jsem naskladala do remosky, nic jsem neopekala.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    bresta:bresti, to mě vážně potěšilo a tak děkuji tobě i tvé rodině. Byla to taková moje improvizace, protože jsem chtěla, aby vzniklo aspoň trochu šťávy a nebylo to suché a tou chutí nás to moc příjemně potěšilo;-):-p

    Odpovědět

  • bresta bresta(neregistrovaná)

    Vinnou klobásu máme rádi.Dělávám ji klasicky na pánvi.Dnes jsem objevila tenhle recept,tak jsem to zkusila.Rodina mlaskala a dávala mi jedničky.Musela jsem s pravdou ven,že recept není můj.Takže,Jani,od mé rodiny i ode mne samé jedničky.:-p:-K:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Z jednoho pekáčku je všechno dobré:-*a tahle bašta vypadá moc dobře:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

  • suslajda suslajda

    Jani máš to moc pěkné, klobásy mám ráda a z jednoho hrnce to nemá chybu:yes::yes:+6

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    :-p;-):yes: Janinko, klobásky dělám dokola na všechny způsoby, někde je tu mám, ale Ty ji máš krásnou a parádní a mňam

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Parádní úprava, krásné foto:yes:

    Odpovědět

  • Věrka Věrka(neregistrovaná)

    Bezvadně v jednom kastrolku. Budu se opičit.;-)

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Teda klobouk dolů, to vypadá nesmírně jedle. :-K
    A šup tam s prvním bodem.:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: zapečená vinná klobása s bramborem zapečená vinná klobása zapečená vinná klobása recept zapecene vinné klobasy jak upravit vinnou klobásu vinná klobása recept zapečená vinná klobása s s bramborem zapečené brambory s klobásou vinná klobása s bramborem vinná klobása s bramborem vinná zapečená klobása recept zapečené brambory se zelím klobásou a se smetanou bavorská masová klobása úprava vinná klobása zapečená zapecene brambory s vinnou klobasou vinna klobasa zapecena s bramborem vinná klobása zatečená s brambůrky recepty zapečená vinná klobása klobásy recepty jak upravit vinnou klobásu se smetanou

Zapomněl/a jsem heslo