

Vinná klobása pečená v troubě (bez tuku)
Suroviny 2 porce
- 400 g vinné klobásy
- hladká mouka na obalení
Postup přípravy receptu
Klobásu rozdělíme na 2 porce, obalíme v hladké mouce, stočíme a vložíme na skleněnou zapékací misku. Misku není třeba nijak vymazávat tukem. Z klobásy se vypeče dostatek tuku tak, aby se nepřipálila.
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180º C. Ideální je použít kombinaci grilu a horkého vzduchu. Doba pečení je cca 15–20 minut.
Vinná klobása je dost tučná, ale při tomto způsobu přípravy se hodně tuku vypeče. Tím ovšem zmenší svůj objem a je pak obvykle moc slaná. Proto podáváme s nesolenou bramborovou kaší a zeleninou, dušenou v páře.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vinná klobása pečená v troubě (bez tuku)
-
Diky za recept kocko
-
magdalenka: Já je nechám venku z lednice, aby nebyly ledové. Pokud ještě jsou, dám je na chvíli do teplé vody. Pak je osuším a obalím v mouce a smažím na pánvi. Netvrdím, že nikdy nepraskly i tak, ale v 80% opravdu neprasknou
-
magdalenka: Nepraskají, ale nechce to víc než 180 st.
-
Jana Dorazinová-Remková: to naozaj pomáha??? Mne raz prasknú, raz neprasknú. Nikdy neviem kedy a prečo.
-
Já tak obaluji jitrnice a jelita, aby neprasky