Vinná klobása na černém pivku

Jiné maso Doba přípravy: 40 minut 0 názorů

Jiné maso Doba přípravy: 40 minut 0 názorů

Suroviny 3 porce

600 g vinné klobásy
50 g anglické slaniny
2 cibule
2 stroužky česneku
100 g sterilovaných rajčat
2 rajčata
100 ml černého piva
rozmarýn
sůl
pepř černý
olej

Postup přípravy receptu

  1. Vinnou klobásu naporcujeme, stočíme do tří šneků, sepneme špejlí a z obou stran krátce osmažíme na oleji.

  2. Šneky vyskládáme do pekáče. Na pánvi osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme měsíčky očištěné cibule, utřený česnek, po 5 minutách vmícháme rajčata a vše zalejeme pivem.

  3. Ochutíme solí, pepřem, rozmarýnem a necháme tekutinu vysmahnout do zhoustnutí. Směs nalejeme do pekáče ke klobásám, vložíme ho do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut na 180 °C.
    Ideální podávat s bílým chlebem a dobrým pivkem.

Poznámka od kuchařky

Recept byl připravován dle webu prima.fresh.

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Komentáře k receptu Vinná klobása na černém pivku

K receptu nejsou žádné komentáře.