Smažené koule z vinné klobásy
Recept ještě nebyl hodnocenZ vinné klobásy do misky vymačkáme vnitřek, přidáme vajíčko, nahrubo strouhaný sýr, pepř, popř. trochu soli, a nasekanou zelenou lahůdkovou cibulku. Přidáme na troše…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z vinné klobásy do misky vymačkáme vnitřek, přidáme vajíčko, nahrubo strouhaný sýr, pepř, popř. trochu soli, a nasekanou zelenou lahůdkovou cibulku. Přidáme na troše…
Pekáček vytřeme olejem, do něj poskládáme vinnou klobásu a dáme jí zapéct do vyhřáté trouby na 200°C, až bude do růžova.Mezi tím osmažíme na oleji cibulku do světlehněda…
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme malým množstvím vody, osolíme, promícháme a necháme odpočinout tak 15 minut. Mezi tím si namočíme kousky rohlíku do mléka, ten trochu…
Z klobásy vymačkejte po malých částech obsah a zformujte do knedlíčků, jde to snadno.Na oleji nebo sádle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, zasypte ji moukou a…
Květák a brokolici uvaříme do poloměkka a drobně nasekáme. Klobásu vymáčkneme ze střívka, žloutky oddělíme od bílků a přidáme je spolu s klobásovou směsí a jemně…
Krůtí křídla v kloubu rozdělíme a opatrně všechny části vykostíme, abychom získali 4 kapsy.Na každý plátek anglické slaniny vytlačíme ze střívka část klobásy. Slaninu s…
Vinnou klobásu vymačkáme ze střívka. Plátek chleba namažeme vinnou náplní, zaklopíme druhým plátkem a dáme do toustovače zapéct - dozlatova.Druhý plátek, kterým…
Uvaříme vejce.Vinnou klobásu vymačkáme do mísy, přidáme vajíčko (syrové), strouhanku, sůl, pepř, majoránku a koření dle chuti (jak kořeníme karbanátky).Směsí obalíme…
V misce smícháme vidličkou mouku s pivem. Přidáme studenou vodu a mořskou sůl. Vyšleháme dohladka. Necháme cca hodinu při pokojové teplotě odpočinout. Po této době do…
Klobásu rozdělte na 3 díly a každý kousek stočte do pevného šneka a propíchejte špejlí. V remosce nechte rozpálit sádlo, na kterém osmahnete klobásy z každé strany 3…
Křidýlka omyjeme a odřízneme kůži, aby vznikla kapsa. Pak si uděláme náplň. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme slaninu, česnek, vinnou klobásku vymačkáme ze střívka…
První cibuli pokrájíme na drobno a osmažíme na trošce oleje do zlatova. Druhou cibuli pokrájíme na kolečka. Na másle osmažíme zeleninu, osolíme, opepříme a necháme…
Klobásu nastříháme ostrými nůžkami na malé kousky (jde to lépe než krájení nožem).Do větší mísy nebo igelitového sáčku nasypeme strouhanku nebo hrubou mouku (můžeme i s…
Bílou klobásu si zamotáme do kolečka jako šnek viz obrázek a upevníme skrz naskrz spejlickama.Mezitím si připravíme těstíčko z uvedených surovin - (vejce můžeme ev. …
Plátky krkovičky omyjeme, osušíme, pouze hřbetem ruky mírně naklepeme.V misce dobře promícháme hrubozrnnou hořčici se sušenými rajčátky, která již obsahují i česnek,…
Předehřejeme troubu na 190 °C. Z očištěného masa uděláme plát a lehce naklepeme přes fólii. Na plát masa klademe šunku a k jedné straně položíme vinnou klobásu.Pevně…
Vykostěné krůtí stehno rozprostřeme, naklepeme, osolíme, opepříme. Vinnou klobásu vytlačíme ze střívka na maso, rovnoměrně rozetřeme. Poklademe zeleninou (měla jsem…
Pečícím papírem vyložíme pekáček, zapékací mísu nebo remosku. Dno pokryjeme zhruba polovinou plátků anglické slaniny, na kterou naskládáme pokrájené brambory, které…
Z klobásky vymačkejte masovou směs a dobře smíchejte se strouhankou, ořechy, špenátem, fazolemi, cibulí a vejcem. Dobře ochuťte a směsí vyplňte dutinu v kuřeti. Kuřeti…
Vinnou klobásu stočíme do "klubíčka", sepneme párátkem nebo špejlí, aby se nerozmotala, obalíme v mouce, do které můžeme přidat koření podle chuti - grilovací, papriku…
Syrové brambory nahrubo nastrouháme, smícháme se solí (solíme podle chuti) a rozprostřeme do olejem lehce pomaštěného pekáčku. Navrch položíme plátky cibule. Zapékáme…
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a okraje nařízneme. Plátky osolíme a silně opepříme. Brambory neloupeme, ale dobře umyjeme a podélně rozkrojíme. Do každé řezné…
Listové těsto vyválíme na jeden velký plát. Ze střívek vymačkáme všechen obsah vinné klobásy a potřeme jím rozprostřený plát listového těsta.Posypeme pažitkou nebo…
Z klobásy vymačkáme obsah a smícháme ho s bramborami, nakrájenými na malé kostičky a nasekanou petrželkou. Kuře osolíme zevnitř i vně, opepříme a naplníme nádivkou.…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 24. 4. 2024 09:13