Rychlá Panna Cotta
Recept ještě nebyl hodnocenDo rozehřátého hrnce vylijeme 150 ml mléka, smetanu a cukr. Necháme vařit.Do odměrné sklenice dáme zbytek mléka s práškem. Nalijeme do hrnce a necháme 2 minuty vařit.Do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do rozehřátého hrnce vylijeme 150 ml mléka, smetanu a cukr. Necháme vařit.Do odměrné sklenice dáme zbytek mléka s práškem. Nalijeme do hrnce a necháme 2 minuty vařit.Do…
Kakaový prášek vmícháme do mléka a necháme rozpustit. Potom přidáme Lučinu a ušleháme na jemný krém. Žloutek smícháme s medem a vmícháme nastrouhané ořechy a jemně…
Den předem si očistíme a nakrájíme na kostičky, příp. nudličky, kuřecí prsíčka. Prolisujeme si 3-4 středně velké stroužky česneku a pokapeme kuře trochou olivového oleje…
Z droždí, poloviny vlažného mléka, lžičky cukru a lžíce hladké mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě asi 10 minut nakynout.Do mísy prosejeme oba druhy…
Smíchám mouku s práškem do pečiva a proseji do mísy, přidám cukr krupici a vanilkový cukr. Všechny suché ingredience promíchám.V mléce rozmíchám vejce a vliji do mísy…
Pudink : Nejprve si uvaříme mléko s pudinkem (když máte plnotučné zředíme s vodou). Vaříme do té doby, pokud pudink nezačně houstnout ( měl by být hotový tak, že…
Tyto výborné řezy můžeme podávat například jako nedělní dezert. Jemné kakaové těsto polité vanilkovým pudinkem upečeme, po vychladnutí potřeme skvělým smetanovým krémem…
Z odměřeného mléka malou část odlijeme, později v něm rozmícháme kukuřičný škrob. Do rendlíku se silnějším dnem dáme zbytek mléka, zahuštěné mléko, smetanu, kukuřičný…
Česká kuchyně je jedinečná svými sladkými jídly, která podáváme jako hlavní chod. Mezi ně patří i tyto zajímavé skořicové šišky z vařené rýže. Podáváme je přelité…
Voňavé domácí loupáky chutnají mnohem lépe než ty kupované. Připravíme je navíc ve zdravější verzi, z větší části použijeme špaldovou mouku a dosladíme je namísto cukru…
Vláčné těsto s náplní z pudingu a tvarohu, ozdobené kompotovanými meruňkami a zalité želatinou. To je ovocný dortík, který je lehký a chutná po ovoci. Připravit jej…
Čím déle necháme těsto kynout a mezitím mu věnujeme péči s propracováním, tím víc se nám odvděčí svojí nadýchaností a jemností. Jinak tomu není ani u toho velikonočního…
Snadná a rychlá snídaně pro milovníky lívanců zabere jen chvilku a určitě si pochutnáte. Díky banánům je těsto vláčné a přirozeně sladké. Na dozdobení stačí rozehřát…
Pro jemně krémové rizoto je důležité zvolit správný druh rýže. Použijte rýži pod názvem kulatozrnná nebo arborio a úspěch máte téměř zaručen. Stačí již jen pozvolna…
Spojení jemného celozrnného pečiva a netradiční čokoládové pomazánky z cottage sýru vytváří vyváženou svačinu bohatou na bílkoviny. Tento sendvič je ideální volbou pro…
Ráno dělá den. A když potřebujeme pořádně nastartovat, je potřeba doplnit palivo. Nejlépe kvalitní snídaní. Tou se mohou stát tyto zapečené vločky provoněné vanilkou,…
Když les nabídne mladé bedly, byla by škoda je připravit jen klasicky na řízek. V kombinaci se slaninou, cibulkou a smetanou vznikne voňavé, krémové jídlo, které potěší…
Bublanina typická pro Francii, tedy clafoutis, je od té naší nadýchané dost rozdílná. Její těsto je spíše tužší, palačinkového charakteru. Na chuti je velmi jemné a…
Rychlá pohanková snídaňová kaše je zdravý a výživný start do nového dne. Připravíte ji opravdu během chvíle, dobře zasytí a dodá energii. Kaši můžete ozdobit oblíbeným…