

Americké hebké lívanečky na sucho
Suroviny
- 600 g hladké mouky nebo polohrubé mouky
- 3 polévkové lžíce prášku do pečiva
- 2 čajové lžičky jedlé sody
- 1 čajová lžička soli
- 40 g vanilkového cukru
- ------------------------------
- Vše smíchat a skladovat v uzavřené dóze..a je to vždy při ruce ;-)
- Na každých 15O g suché směsi dáme
- 1 vejce
- 250 ml polotučného mléka nebo plnotučného mléka
- 1 lžíci rozpuštěného másla
Postup přípravy receptu
Z uvedených ingrediencí ušleháme lité těsto. Na pečení není třeba tuk nebo olej, proto použijeme pánev či plech s nepřilnavým povrchem.
Lívanečky děláme z 1 a půl až dvou lžic těsta, které lijeme na horkou pánev. Jakmile se začnou dělat na povrchu bublinky, tak lívanečky obrátíme. Smažíme do zlatohněda cca 1 minutku po každé straně.
Ovocná směs na lívanečky: Používám jahody (pokrájet) nebo maliny, borůvky, ostružiny. Krabičku (z marketu) ovoce nechám s troškou vody a cukru (podle kyselosti ovoce) lehce podusit do měkka a nakonec přidám trošku škrobu (1 kávová lžička - dle tekutosti směsi) rozmíchaného s vodou, aby směs netekla. A pak už jen lívanečky polít a servírovat.
Poznámka od kuchařky
použito z kuchařky od Nigelly Lawson - Vaříme express, odzkoušeno, od děťátek velmi vychváleno.Výhodou je, že z nich neteče omastek a jsou úžasně hebké.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Americké hebké lívanečky na sucho
-
výborné,dávám bod
-
-
Lenulipet:me vyhovuje ta nizsi sladkost kvuli tomu, ze k nim delam takove ty ovocne horke omacky a ty jsou sladsi. a maximalne mi vyhovuje nemastnost.
p.s. myslim, ze sladkost testa lze upravit dle vlastni chuti a spokojenosti -
Vyzkoušeno
. Já si lívance polila javorovým sirupem a lívance jsou celkem dobré, akorát málo sladké. Sice klasické lívance jsou chuťově lepší, ale tyto mají jiné výhody. Výhoda těchto lívanců je rychlost přípravy a téměř žádný tuk. K snídani jsou ideální
. Recept si ukládám do oblíbených
-
lívanečky bez oleje??
to slyším poprvé, ale vyzkouším, to bude dcerce určitě chutnat
-
Výborný nápad
-
Tak kuchařku od Nigelly právě čtu a tuto smes jsem si hned udělala a vyzkoušela-velice mě vyhovuje!! Hned jsm ji udělala každé dceři jednu sklenici i s popisem
Takže máš bodík!
-
Sodovko, už se to tu několikrát probíralo, tak si toho Srettka nevšimla, nebo......
-
Bylo by možné používat správné názvy ingrediencí? Myslím názvy takové, jaké jsou na obalu ? Poslední dobu se zde objevují výrazy, které se mi dost příčí.
A mezi ně patří slovíčko prdopeč.
Například autorka tohoto receptu vůbec neušetřila psaním čas. Právě naopak. Napsala Prdopeč a pak ještě v závorce vysvětluje (prášek do pečiva). Ten Prdopeč si mohla odpustit.
-
AniCiz - zdá se to hodně, ale je to o.k., zkusila jsem to a žádnej problém. Navíc je to 60dkg mouky
-
je to fajn mít při ruce,ale 3 pol. lžíce prdopeč se mi zdají být hodně..
-
-
-
Jarko, to bylo tady
http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JRQRPP...
-
Děkuji za bezva nápad a dávám bod.