Americké hebké lívanečky na sucho

srettka Kuchařka:

Sladká jídla 16 názorů

520

Suroviny

600 g hladké mouky nebo polohrubé mouky
3 polévkové lžíce prášku do pečiva
2 čajové lžičky jedlé sody
1 čajová lžička soli
40 g vanilkového cukru
------------------------------
Vše smíchat a skladovat v uzavřené dóze..a je to vždy při ruce ;-)
Na každých 15O g suché směsi dáme
1 vejce
250 ml polotučného mléka nebo plnotučného mléka
1 lžíci rozpuštěného másla
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených ingrediencí ušleháme lité těsto. Na pečení není třeba tuk nebo olej, proto použijeme pánev či plech s nepřilnavým povrchem.

  2. Lívanečky děláme z 1 a půl až dvou lžic těsta, které lijeme na horkou pánev. Jakmile se začnou dělat na povrchu bublinky, tak lívanečky obrátíme. Smažíme do zlatohněda cca 1 minutku po každé straně.

  3. Ovocná směs na lívanečky: Používám jahody (pokrájet) nebo maliny, borůvky, ostružiny. Krabičku (z marketu) ovoce nechám s troškou vody a cukru (podle kyselosti ovoce) lehce podusit do měkka a nakonec přidám trošku škrobu (1 kávová lžička - dle tekutosti směsi) rozmíchaného s vodou, aby směs netekla. A pak už jen lívanečky polít a servírovat.

Poznámka

použito z kuchařky od Nigelly Lawson - Vaříme express, odzkoušeno, od děťátek velmi vychváleno.Výhodou je, že z nich neteče omastek a jsou úžasně hebké.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 48 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Americké hebké lívanečky na sucho

  • helca2929 helca2929

    výborné,dávám bod:yes:

    Odpovědět

  • Kristýna Kristýna(neregistrovaná)

  • srettka srettka(autorka receptu)

    Lenulipet:me vyhovuje ta nizsi sladkost kvuli tomu, ze k nim delam takove ty ovocne horke omacky a ty jsou sladsi. a maximalne mi vyhovuje nemastnost.
    p.s. myslim, ze sladkost testa lze upravit dle vlastni chuti a spokojenosti ;-)

    Odpovědět

  • Lenulipet Lenulipet

    Vyzkoušeno :-). Já si lívance polila javorovým sirupem a lívance jsou celkem dobré, akorát málo sladké. Sice klasické lívance jsou chuťově lepší, ale tyto mají jiné výhody. Výhoda těchto lívanců je rychlost přípravy a téměř žádný tuk. K snídani jsou ideální :yes: . Recept si ukládám do oblíbených

    Odpovědět

  • olina.b olina.b

    lívanečky bez oleje??:-O to slyším poprvé, ale vyzkouším, to bude dcerce určitě chutnat:-p:yes:

    Odpovědět

  • faraonka faraonka

    Výborný nápad:yes:

    Odpovědět

  • babiminka babiminka

    Tak kuchařku od Nigelly právě čtu a tuto smes jsem si hned udělala a vyzkoušela-velice mě vyhovuje!! Hned jsm ji udělala každé dceři jednu sklenici i s popisem:-8 Takže máš bodík!

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Sodovko, už se to tu několikrát probíralo, tak si toho Srettka nevšimla, nebo......:no:

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Bylo by možné používat správné názvy ingrediencí? Myslím názvy takové, jaké jsou na obalu ? Poslední dobu se zde objevují výrazy, které se mi dost příčí. :-(A mezi ně patří slovíčko prdopeč. :no: Například autorka tohoto receptu vůbec neušetřila psaním čas. Právě naopak. Napsala Prdopeč a pak ještě v závorce vysvětluje (prášek do pečiva). Ten Prdopeč si mohla odpustit.

    Odpovědět

  • srettka srettka(autorka receptu)

    :-)AniCiz - zdá se to hodně, ale je to o.k., zkusila jsem to a žádnej problém. Navíc je to 60dkg mouky

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    je to fajn mít při ruce,ale 3 pol. lžíce prdopeč se mi zdají být hodně..:-O

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • Jana Pá Jana Pá

  • Gabina Gabina

  • zdena 3 zdena 3

    Děkuji za bezva nápad a dávám bod.:-))

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo