Ovesné lívanečky od Petra Havlíčka
Recept ještě nebyl hodnocenVejce smícháme s cukrem, vločkami, mlékem a skořicí. Pro křupavější verzi necháme vločky celé, můžeme také nechat polovinu vcelku a polovinu rozdrtit na jakousi…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce smícháme s cukrem, vločkami, mlékem a skořicí. Pro křupavější verzi necháme vločky celé, můžeme také nechat polovinu vcelku a polovinu rozdrtit na jakousi…
Všechny ingredience rozmixujte do hladka.Nalijte do dvou sklenic, případně dvou misek, pokud chcete jíst s müsli. Výborně chutná s jahodami a šťávou z poloviny limetky –…
Maso spojíme s kořením a necháme hodinu odležet v chladu. Cibuli nakrájíme na kolečka.Na oleji usmažíme vajíčka rozmíchaná s mlékem, solí a pepřem, přidáme na kolečka…
Zapneme troubu na 250 °C. Těsto: uvedeme do varu vodu se solí a olejem, přisypeme mouku a vaříme za stálého důkladného míchání (vznikne konzistence mastné moučné…
Uděláme kvásek z mléka spolu s cukrem a droždí (teplé mléko a rozdrobené droždí). Kvásek necháme půl hodiny pod utěrkou odpočinout. Potom kvásek nalijeme do mouky,…
Brambory v horké osolené vodě povaříme ve slupce do poloměkka, scedíme, necháme chvilku vychladnout a oloupeme. Poté nahrubo nastrouháme a dáme stranou prozatím stranou…
Výbornou večeři připravíme z toustového chleba ve dvou variacích. Toustový chléb zapečeme s šunkou, rajčaty, nivou a špenátem. Na sladko ho připravíme s mandarinkami a…
Výbornou večeři připravíme z toustového chleba ve dvou variacích. Toustový chléb zapečeme s šunkou, rajčaty, nivou a špenátem. Na sladko ho připravíme s mandarinkami a…
Voňavé domácí loupáky chutnají mnohem lépe než ty kupované. Připravíme je navíc ve zdravější verzi, z větší části použijeme špaldovou mouku a dosladíme je namísto cukru…
Vláčné těsto s náplní z pudingu a tvarohu, ozdobené kompotovanými meruňkami a zalité želatinou. To je ovocný dortík, který je lehký a chutná po ovoci. Připravit jej…
Pro jemně krémové rizoto je důležité zvolit správný druh rýže. Použijte rýži pod názvem kulatozrnná nebo arborio a úspěch máte téměř zaručen. Stačí již jen pozvolna…
Bublanina typická pro Francii, tedy clafoutis, je od té naší nadýchané dost rozdílná. Její těsto je spíše tužší, palačinkového charakteru. Na chuti je velmi jemné a…
Pão de Queijo je malé brazilské sýrové pečivo, které potěší svou nadýchanou strukturou a výraznou sýrovou chutí. Kombinace tapiokové mouky, sýra a olivového oleje…
V tomto receptu jsem použil kůru ze 4 větších pomerančů. Kandovaná byla podle mého receptu "Kandovaná pomerančová kůra (bez mezokarpu)". Důležité na této kůře je, že…
V míse smícháme všechny suroviny a vyšleháme tužší těsto.Lžící klademe hrudky na plech vyložený pečícím papírem. (Můžeme rozmáčknout do tvaru sušenky)Pečeme na 200…
1.Všechny přísady několik minut mixujeme, až vznikne hladký a krémový koktejl. 2.Nalijeme ho do dvou vysokých sklenic a ihned vypijeme dokud je koktejl napěněný.
Do 2 dl studeného mléka dáme 2 plné lžíce želatiny a necháme ji 2 hodiny bobtnat. Pak ji vylijeme do mixéru, přidáme 2 dl vřelého mléka a rozmixujeme. Do vzniklé…
Mouku promícháme s práškem do pečiva a přidáme všechny ingredience-cukr, olej a mléko, všechno prošleháme. Větší část těsta vylijeme do koláčové formy, kterou vytřeme…
Do jedné misky dáme změklé máslo, které důkladně ušleháme s cukrem. Následně přidáme vejce a opět ušleháme.Do druhé misky prosijeme mouky a smícháme s práškem do pečiva…
Mléko, vejce a vše zbylé ušleháme dohromady, necháme asi hodinu odpočinout, pak pečeme na rozpáleném sádle z obou stran. Mažeme marmeládou a na závěr pocukrujeme.
Tortovú formu (28cm), alebo chlebovú formu (12x30cm) vytrieme tukom. Vyšľaháme bileky, pridáme mlieko, med, vanilku a soľ a zase dobre vysľaháme - zostane to riedke. …
Korpus: Bílky vyšleháme s cukrem v pevný sníh. Žloutky smícháme s vanilkovým cukrem a citrónem do pěny. Bílky se žloutky spojíme, přidáme mouku, extrakt a olej. Dáme do…
Ve větší misce rozmixujeme tvaroh a na kolečka nakrájené banány. V malém kastrůlku rozmícháme do studeného mléka pudinkový prášek a dáme vařit. Za stálého míchání…