Plzeňské rozpeky, rozpíčky nebo vdolky (na sucho pečené i smažené)
Jedná se o starý osvědčený recept, podle kterého pekly už naše babičky. Rozpeky jsou skvělé jak na sladko, třeba se švestkami a cukrem, tak naslano s různými omáčkami. Někde se jedí s houbovou omáčku nebo s dušenou mrkví.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 8 636 kJ / 2 064 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,41 g |
Tuky | 21,63 g |
Vláknina | 17,52 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 6,61 g |
Sůl | 16,46 g |
Sacharidy | 379,21 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Velké rozpeky se u nás pečou k houbové omáčce a dušené mrkvi, malé k čočce nebo fazolím.
Recept jsem podědila po babičce a mamince.
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 2. 2019 07:47
19. 2. 2019 20:33

19. 2. 2019 18:25
14. 5. 2018 13:02

9. 8. 2017 13:26

9. 8. 2017 13:19










25. 9. 2016 16:47
10. 9. 2013 16:28
2. 9. 2013 16:01



30. 8. 2013 21:48


30. 8. 2013 21:19


29. 8. 2013 23:20

29. 8. 2013 22:02



Tak pro mě jsou tyhle utěrky bezva, možná proto, že každodenně spotřebuju 2-3, nádobí do nich neutírám, to je z myčky suché, ale na ruce a všechno ostatní utírání jsou stále dobré...




29. 8. 2013 21:42


Zrovna tyhle rozpeky jsem vychytávala docela dlouho, jednou byly tvrdé, jindy praskly, mami mi vždycky řekne, že to dělá podle oka ... takže takhle by měly být k jídlu

29. 8. 2013 21:29



Mimochodem, tuhle utěrku od Vietnamců mám taky a je bezvadná, mám ji skoro pořád v permanenci - dobře saje a i hezky vypadá...


Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Kousky kýty, pečené v bůčku a domácí slanině, hlávkové zelí a karamelizovaná cibulka
Přidáno před 4 hodinami

Vepřová pečeně plněná slaninou a hráškem
Přidáno před 5 hodinami

Mrkvovo - kukuřičná polévka s pažitkou
Přidáno před 6 hodinami

Rychlé sushi
Přidáno před 6 hodinami

Šunkové prasátko
Přidáno před 6 hodinami

Krůtí maso na leču a zelenině z pomalého hrnce
Přidáno před 6 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Domácí langoše
uvařil/a jacsgirl
před 3 hodinami

Smetanová omáčka z cukety a kořenové zeleniny (bez mouky)
uvařil/a Nastasja
před 4 hodinami

Nadýchaný litý kynutý koláč s borůvkami
uvařil/a Dannulka
před 4 hodinami

Smetanovo borůvkový dortík
uvařil/a Psonk
před 6 hodinami

Vepřová játra na uzené slanině
uvařil/a Dacota
před 7 hodinami

Rychlý jahodový dort (Jahodoví bubáci)
uvařil/a Vladka321
před 8 hodinami

Květákovo-bramborová krémová polévka
uvařil/a Markeeta
před 9 hodinami

Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou
uvařil/a Anetyn
před 10 hodinami

Další bublanina
uvařil/a Anetyn
před 10 hodinami

Vepřové kostky na švestkách
uvařil/a Jan Nemec
před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rozpeky vdolky k mrkvi rozpeky od babičky slané vdolky pečené v troubě plzeňské speciality plzeňské vdolky rozpeky recept plzeňské rozpeky vdolky k čočce vdolek k omáčce obyčejné vdolky vdolky k omáčce pečené vdolky plzensky rozpek recept na rozpeky smažené beleše rozpek rozpeky k mrkvi rozpeky k čočce belese pecene v troube
Suroviny: mouka hladká, mléko, tuk hera, vejce, droždí čerstvé, cukr, sůl
Plzeňské rozpeky, rozpíčky nebo vdolky (na sucho pečené i smažené)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6MYQ
57 názorů