Maďarské lečo s haluškami
Recept ještě nebyl hodnocenLečo je pokrm typický pro maďarskou a ostatní středoevropskou kuchyni. Jako přílohu k leču obvykle podáváme brambory nebo chleba. Zde jsou k maďarskému leču jako příloha…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lečo je pokrm typický pro maďarskou a ostatní středoevropskou kuchyni. Jako přílohu k leču obvykle podáváme brambory nebo chleba. Zde jsou k maďarskému leču jako příloha…
Na snídani, na oběd, na svačinu nebo i na večeři. Takhle univerzální jsou palačinky. Zároveň je to jeden z mála pokrmů, který mají oblíbený snad všichni napříč…
Podle tohoto receptu připravíte bleskově nedělní ovocný koláč. Máte trochu sezónního ovoce? Stačí chvilka odměřování hrnečkem, připravit těsto posypat sladkou drobenkou…
Podle tohoto receptu připravíte bleskově nedělní ovocný koláč. Máte trochu sezónního ovoce? Stačí chvilka odměřování hrnečkem, připravit těsto posypat sladkou drobenkou…
Připravte si ke své odpolední kávě naše řezy plněné šťavnatými jablky, zdobené krémovou zakysanou smetanou, osvěžujícím jogurtem a okořeněné příjemnou špetkou skořice.…
Svěží, lehký a velmi lahodný v netradiční kombinaci. Korpus tohoto dortu je s mletým mákem. Na něm pak leží vrstva tvarohového krému se šlehačkou. To vše na závěr…
Lokše, bramborové placky původem ze Slovenska, můžete využít jako přílohu ke svátečnímu obědu, kdy pečete kachnu nebo husu. Placky můžete naplnit restovanými kuřecími…
I z obyčejného kynutého těsta můžeme při troše šikovnosti vytvořit moučník, který bude hoden obdivu. Maková nádivka je zde zvolena záměrně, protože se neroztéká a nechá…
Tyto řezy můžeme podávat při jakékoliv příležitosti, třeba i jako vánoční pečivo. V tom případě je pokrájíme na menší čtverečky. Čokoládovou polevu pak ještě můžeme…
Tento recept je pro ty, kdo nemají času nazbyt nebo jednoduše nemají shůry danou trpělivost nebo nadání na piplání se a zdobení s dortem. Velmi jednoduchý a nenáročný…
Nejklasičtější ze všech českých omáček je jednoznačně svíčková. Každý má na ní svůj recept, na který nedá dopustit. Tento je trochu netradiční a využívá suroviny z…
Pokud občas dostanete chuť na lívance, vyzkoušejte tyto plněné nastrouhanými jablky, jistě vás jejich chuť nezklame. Posypané cukrem a třeba i skořicí budou báječně…
Každý slavnostně prostřený stůl by na Velikonoce měl zdobit lesklý, sladký, nadýchaný mazanec. Podle tradice by se měl na mazanci před upečením ostrým nožem naříznout…
Každý slavnostně prostřený stůl by na Velikonoce měl zdobit lesklý, sladký, nadýchaný mazanec. Podle tradice by se měl na mazanci před upečením ostrým nožem naříznout…
Jablkový koláč s pudinkem je tak šťavnatý a sladký, že zmizí z plechu takřka okamžitě. Dvě vrstvy křehkého těsta skrývají mezi sebou lahodnou jablečnou náplň, která…
O DEN DŘÍVE SI UPEČU KORPUSY. OŘECHOVÝ KORPUS POSTUP: Oddělím bílky od žloutků, žloutky ušlehat se 4 lžícemi horké vody a z bílků ušlehat tuhý sníh se 4 lžícemi…
Vše dáme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program "Těsto". Po vykynutí z těsta vyválíme 2 bagety a necháme ještě asi 10 minut kynout na pečicím papíru na plechu.…
Do mísy dáme mouku, vejce, cukr a vanilkový cukr. Promícháme, přidáme olej a prášek do pečiva. Dobře prochímáche, vylijeme na plech a poházíme na to broskve nakrájené…
1 mísa: tvaroh, mléko, vejce, olej a 1 hrnek cukr moučka dát vše do mísy, rozšlehat dohladka - mokrá směs. 2 mísa: mouku, zbytek cukru, prášek do pečiva a vanil.cukr…
Rezne naklepeme,osolíme,posypeme vegetou a okoreníme.Obalíme v polohrubej múke a opečieme na masti doružova.Poukladáme do pekáča.Vo výpeku osmažíme na rezance nakrájanú…
Všechny suroviny smícháme v těsto, je-li příliš husté, zředíme trochu mlékem. Nalijeme do menšího hlubšího plechu vyloženého papírem na pečení a upečeme (180°C, 20-25…
Ledvinky si vyčistím, třikrát spařím. Játra nakrájím na malé kousky. V kastrolu na oleji či sádle zpěním cibuli, přidám játra a ledvinky + ostatní koření. Dusím doměkka.…
Žloutky, cukr a tuk utřeme do pěny, střídavě a postupně přidáváme rum, mléko, prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Třetinu až…
Ze žloutků, povidel, másla a cukrů ušleháme hustý krém, pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka sníh z bílků a nasekané ořechy. Těsto nalijeme do…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
VIDEO: Jak usmažit co nejtenčí palačinky? Roli hrají jak správná hustota těsta, tak způsob nalévání na pánev
Holka u plotny radí: Podle jednoho receptu uděláte perník nebo jahodovou buchtu s drobenkou. Jak na to?
Recepty z pohádek: Jak vařit bez soli lépe než král Já I. a jeho rádce Atakdále