Kakaové řezy s kávovým krémem a čokoládovou polevou

dvevtroube Kuchařka: dvevtroube

Moučníky , Řezy 1 názor

Suroviny

Korpus:
200 g krupicového cukru
180 g polohrubé mouky
100 ml mléka
100 ml oleje
20 g kakaa
4 celá vejce
3/4 sáčku prášku do pečiva
Krém:
250 ml 33% smetany
250 g mascarpone
50 g moučkového cukru
2 lžičky rozpustné kávy
Poleva:
300 g moučkového cukru
120 g másla
5 lžic mléka
3 lžíce kakaa
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Korpus:
    Do mísy od robotu dejte vejce, začnete je šlehat a přisypte cukr. Vejce s cukrem vyšlehejte do nadýchané pěny. Mezitím v misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a kakao. Pokud máte ve směsi hrudky, vše prosejte přes síto. Nebo to udělejte hned na začátku a ušetříte si tím práci navíc.
    Dále připravte mléko a olej a obojí vlijte do vyšlehané pěny. Přisypte třetinu moučné směsi a vše již ručně důkladně promíchejte. Dejte pozor, aby se mouka neusazovala na dně nádoby.
    Hotové těsto vlijte na plech o velikosti 30x20 cm. Dno plechu vymažte tukem a vysypte moukou nebo použijte pečicí papír. Plech vložte do předehřáté trouby na 175°C a korpus pečte 20 - 25 minut. Upečení zkuste na špejli.

  2. Krém:
    Připravte mísu a do ní vložte mascarpone, ke kterému přisypte cukr a vše míchejte, dokud se suroviny nespojí v hladkou směs. Bokem dejte dotuha vyšlehat 33% smetanu. K mascarpone přidejte 2 lžičky rozpustné kávy a opět vše smíchejte. Hotovou šlehačku přendejte do mísy k mascarpone a umíchejte krém.
    Na vychladlý korpus naneste krém a rovnoměrně ho rozetřete. Plech uložte na několik hodin do lednice nebo alespoň na 10 minut před nalitím polevy do mrazáku.

  3. Poleva:
    Na polevu v rendlíku rozpusťte máslo. K rozpuštěnému máslu nalijte mléko, přidejte kakao a moučkový cukr. Ze všech suroviny zamíchejte hladkou polevu. Pokud by byla poleva příliš hustá, přilijte do ní ještě trochu mléka.

  4. Připravte plech s korpusem a krémem a nalijte na něj polevu. Je potřeba pracovat rychle, protože poleva je teplá. Proto jsem plech měla na chvíli v mrazáku. Jakmile máte polevu rozetřenou, uložte plech do lednice a vše nechte důkladně zatuhnout.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kakaové řezy s kávovým krémem a čokoládovou polevou

  • MamlajdaD MamlajdaD

    To se mi moc líbí, snadné, , z běžně dostupného materiálu a od tebe určitě moc dobré! :yes::-K

    Odpovědět