Francouzské vánoční polínko
Recept ještě nebyl hodnocenSladkou tečkou za francouzskou štědrovečerní večeří bývá lahodný dezert Bûche de Noël, tedy vánoční polínko. Jde o lahodnou roládu s krémem z čokoládového pudinku. Navíc…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sladkou tečkou za francouzskou štědrovečerní večeří bývá lahodný dezert Bûche de Noël, tedy vánoční polínko. Jde o lahodnou roládu s krémem z čokoládového pudinku. Navíc…
Bezlepkové cukroví ze strojku, je ideální volbou pro všechny, kdo neradi vykrajují nebo válejí rohlíčky ručně. Křehké a jemné z bezlepkové mouky se snadno tvoří a ještě…
Lahodný vánoční dezert z Toskánska je plný zajímavých věcí. Ořechy, kandovaná kůra a ovoce, sušené meruňky a výrazné voňavé koření spojuje jen trochu mouky a med, takže…
Z den předem uvařených brambor a surovin, běžně dostupných v chladničce, připravíte skvělé občerstvení. Kypré bramborové těsto v sobě skrývá výbornou jednoduchou náplň.…
Tento krásný vánoční dort skvěle chutná díky čokoládě a meruňkové marmeládě. Čokoládu přidáme do korpusu a použijeme ji i na závěr jako polevu. Vánoční atmosféru dort…
Neobyčejné linecké na vás čeká v tomto receptu. Základ těsta tvoří mouka ze směsi pšeničné a žitné, vhodné na perníčky. Tu doplníme skořicí, kakaem a vanilkovou pastou.…
Kokosky patří mezi nejoblíbenější cukroví, které nesmí chybět na žádném svátečním stole. Křehké, voňavé a plné lahodného kokosu, připomínají svou chutí sladký vánek…
Neobyčejné linecké na vás čeká v tomto receptu. Základ těsta tvoří mouka ze směsi pšeničné a žitné, vhodné na perníčky. Tu doplníme skořicí, kakaem a vanilkovou pastou.…
Z listového těsta lze připravit velmi snadné a chutné pohoštění. Třeba tyto zatočené tyčinky plněné goudou. Vaši hosté tuto křupavou a velmi návykovou pochoutku jistě…
Klasická smažená játra jsou výtečnou pochoutkou. I takový pokrm však můžeme ještě o kousek chuťově povznést. Játra naplníme kouskem sýra a poté obalíme v trojobalu.…
Jednoduchý banánový dezert vypadá na talíři velmi pěkně. Příprava je přitom opravdu snadná. Banány stačí posypat cukrem, Grankem a mandlemi a zabalit do listového těsta.…
Francouzské suflé je lahodná specialita, která díky sněhu z bílků krásně nabyde a je nadýchaná jako obláček. Tentokrát zvolíme slanou variantu a suflé ochutíme…
Pokud se nemůžete rozhodnout, zda byste si radši dali vláčnou bábovku nebo voňavý perník, připravte si tuto výbornou perníkovou bábovku. Do těsta přidejte i sušené fíky…
Pokud vám od oběda zbyly vařené brambory, můžete je přidat do těsta tohoto chutného makovce. Díky nim je pěkně nadýchaný, vláčný a jemnější. Makovec po upečení potřete…
Ozdobený beránek v čele slavnostního stolu je tradicí našich Velikonoc. Tradičně se peče na Bílou sobotu. Důležité je formu dobře vymazat, do všech záhybů, a vysypat…
K přicházejícím svátkům jara patří také čerstvé bylinky. Slaný koláč se sýrovou náplní, uzeným masem a slaninou, je plný libečku a petrželky. Nezbývá jen, než se s chutí…
Výborného nadýchaného beránka můžete po upečení ozdobit sněhem z bílků a cukru. Stačí jen celé tělíčko ozdobit kudrlinkami ze sladkého bílého sněhu. Obličej dotvoříte…
Jehněčí maso je velmi kvalitní maso, jemné na chuti a zároveň je skvělým zdrojem železa a zinku. Připravte z kousků plecka lahodný guláš, do kterého dáte také…
Pečení tohoto moučníku na Bílou sobotu je Velikonoční tradicí. Beránek představuje symbol Ježíše Krista, který se obětoval za spásu světa. Upečený beránek má vždy stát v…
Pokud přemýšlíte, čím podarovat koledníky v průběhu velikonočního veselí, upečte pro ně tyhle cookies. Křehké sušenky voní vanilkou a obsahují barevné cukrářské zdobení,…
Klasický velikonoční beránek ozdobí náš sváteční stůl. Připravíme ho jednoduše z třeného těsta, které provoníme rumem a citronovou kůrou. Pak už jen stačí dobře…
Velikonoční beránek nesmí chybět na našem svátečním stole. Podle tohoto jednoduchého receptu se jistě povede. Díky většímu množství vajec je beránek krásně nadýchaný.…
Tropický koláč je osvěžující dezert plný exotických chutí. Šťavnaté pomeranče, kiwi a banány se snoubí v jemném těstě, které se rozplývá na jazyku. Ideální volba pro…
Bezlepkový beránek který je jednoduchý na přípravu, připravený ze surovin které seženete i v běžném městském obchodě. Můžete si ho upéct ve světlé variantě, nebo část…