Nadýchané škvarkové placky
Škvarkové placky výborně chutnají jako drobné slané mlsání k pivu či vínu. Na povrchu jsou křupavé se zlatavou kůrčičkou a uvnitř se skrývá nadýchaná střídka s kousky škvarků. Před pečením je nezapomeňte potřít bílkem a posypat kmínem a solí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 708 kJ / 3 037 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,51 g |
Tuky | 194,24 g |
Vláknina | 13,18 g |
Cholesterol | 585 mg |
Sodík | 840 mg |
Sůl | 1,90 g |
Sacharidy | 239,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Polovinu škvarků lehce pokrájíme a druhou polovinu posekáme na hodně jemno nebo umleme.
Krok 2: Do vyšší skleničky rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a dolijeme 30 ml vody. Pořádně rozmícháme a necháme v teple vzejít kvásek.
Krok 3: Vzešlý kvásek nalijeme společně s mlékem do nádoby pekárny (nebo robota), přidáme žloutky, roztopené sádlo, posekané i pokrájené škvarky, mouku, sůl a koření a pustíme na pekárně program těsto na těstoviny.
Krok 4: Program se může lišit podle druhu pekárny, vybereme vždy program na míchání těsta bez zahřívání. V robotu jednoduše necháme vypracovat těsto na nižší stupeň. Těsto můžeme také vypracovat ručně.
Krok 5: Vypracované těsto vyjmeme a vložíme do mísy, přikryjeme utěrkou a dáme do tepla nejméně na hodinu vykynout.
Krok 6: Po vykynutí vyklopíme na vál, rozválíme na výšku 1-1,5 cm.
Krok 7: Pomocí skleničky vykrájíme kolečka, která přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Kolečka necháme znovu vykynout alespoň 30 minut.
Krok 8: Mezitím rozehřejeme troubu na 200 °C. Vykynutá kolečka potřeme rozmíchaným bílkem a posypeme hrubou solí a celým kmínem.
Krok 9: Dáme péct do vyhřáté trouby na zhruba 20 minut, do pěkné zlatavé barvy.
Zveřejněno 1. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nadýchané škvarkové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJYGl
Moje poznámka
Nadýchané škvarkové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJYGl
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 5 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 10 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 14 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno 29. 6. 2025 17:36
Naložený česnek v sádle
Přidáno 29. 6. 2025 17:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 53 minutami
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 5 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 6 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 6 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 6 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 7 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 8 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
loribert před 10 hodinami
Mrkvová bábovka
Misad před 11 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
škvarky,
mléko,
voda,
žloutek,
sádlo,
droždí čerstvé,
cukr moučkový,
sůl,
kmín drcený,
bílek,
kmín celý,
sůl hrubá
Komentáře (3)