Dort "Přežraný myšák"

Suroviny

potahovací hmota od "hanahcotton", obarvená kakaem
falešná marcipánová hmota
1/2 kg cukru
1/4 kg sušeného mléka
2 lžíce pšeničného sirupu nebo 1 lžíce glukózy či medu
pár kapek mandlové tresti
2 lžíce vody

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience dáme do mísy, cukr a mléko přesejeme, poté rukama spojíme a vznikne sypká směs. Tu vyklopíme na stůl a nachystáme si misku s vlažnou vodou. Pak už si jen namáčíme ruce ve vlažné vodě a zpracováváme tak dlouho až je hmota pěkně propracovaná a vláčná.

  2. Uchováváme v mikrotenu – doba použitelnosti jako sušené mléko. Vhodná na potahování i na modelování.

Poznámka od kuchařky

jedná se o mé prvotiny, zkušené cukrářky prominou ;)

Komentáře k receptu Dort "Přežraný myšák"

Tématické fráze: myšák recept na glukozu dort jako myšák dorty pro děti myšák eva havličkova dorty myšáci recept myšák recept dort myšáci falešná mandlova hmota marcipanovy batman mysa recept marcipánový myšák super myšák na dortu cukrovi myšaci myšaci modelovani myšaci mysmak recepty mysa dort mini dortíky myšák máslové dortíky od myšáka