Dort "Přežraný myšák"

isindy Kuchařka: isindy

Dorty 10 názorů

Suroviny

potahovací hmota od "hanahcotton", obarvená kakaem
falešná marcipánová hmota
1/2 kg cukru
1/4 kg sušeného mléka
2 lžíce pšeničného sirupu nebo 1 lžíce glukózy či medu
pár kapek mandlové tresti
2 lžíce vody
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience dáme do mísy, cukr a mléko přesejeme, poté rukama spojíme a vznikne sypká směs. Tu vyklopíme na stůl a nachystáme si misku s vlažnou vodou. Pak už si jen namáčíme ruce ve vlažné vodě a zpracováváme tak dlouho až je hmota pěkně propracovaná a vláčná.

  2. Uchováváme v mikrotenu – doba použitelnosti jako sušené mléko. Vhodná na potahování i na modelování.

Poznámka

jedná se o mé prvotiny, zkušené cukrářky prominou ;)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Dort "Přežraný myšák"

Tématické fráze: myšák recept na glukozu dorty pro děti myšák eva havličkova dorty myšáci recept myšák recept dort myšáci falešná mandlova hmota marcipanovy batman mysa recept marcipánový myšák super myšák na dortu dort jako myšák cukrovi myšaci myšaci modelovani myšaci mysmak recepty mysa dort mini dortíky myšák máslové dortíky od myšáka

Zapomněl/a jsem heslo